Troy nedir, Troy karta nasıl geçilir?

Troy nedir, ne demek, kimin? Troy kart nasıl ve nereden alınır, çıkartılır? Troy karta nasıl geçilir, hangi bankalar kullanıyor?

  • 2510
Troy nedir, Troy karta nasıl geçilir?

Troy kart, Türkiye’nin ilk yerli ödeme sistemidir. Bankalararası Kart Merkezi tarafından geliştirilen Troy, kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kart hizmeti sunmaktadır. Troy kartın köşesinde Troy logosu bulunur ve işlemler Troy aracılığıyla gerçekleşir. Troy kart, Visa, MasterCard gibi diğer ödeme sistemleriyle uyumludur ve yurt içi ve yurt dışında alışveriş yapılabilir. Peki, Troy Card kimin? Troy karta nasıl geçilir, hangi bankalar kullanıyor? İşte o detaylar!

TROY NEDİR?

TROY, Bankalararası Kart Merkezi A.Ş (BKM) tarafından kurulan ve işletilen bir kartlı ödeme sistemidir. BKM, TROY faaliyetleri için 31 Mart 2016 tarihinde BDDK’dan kartlı sistem kurmak üzere faaliyet izni almıştır. Ayrıca BKM’nin bir diğer faaliyeti olan ödeme sistemi işleticiliği nedeniyle, yürürlükteki yasalar uyarınca 10 Mart 2016 tarihinde TCMB’den de onay alınmıştır.

TROY KART NASIL KULLANILIR?

Talep etmeniz halinde, mevcut kartlarınızı değiştirebileceğiniz gibi bankanızdan TROY logolu yeni bir kart talebinde de bulunabilirsiniz. Detaylarla ilgili olarak; TROY logolu kart sunan banka veya elektronik para kuruluşları ile temasa geçebilirsiniz.

Kaynak: Hürriyet