Türk Kızılay'ı Kurban Vekaleti Kampanyası Başlattı

Türk Kızılay'ı Kastamonu Şube Başkanı Muhsin Emeksizoğlu, Türk Kızılay'ı ile 365 gün bayram sevincinin yaşanmasını istedi.

  • 375
Türk Kızılay'ı Kurban Vekaleti Kampanyası Başlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1868 yılından beri her türlü sosyal, ekonomik ve toplumsal faaliyetlerin içerisinde yer alan Kızılay'ın, ‘Kurban vekaletinizle tüm yıl bayram’ sloganı ile Kurban vekaleti kampanyası başlattı.
Türk Kızılay'ı Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Muhsin Emeksizoğlu, vatandaşlara kurban çağrısında bulunarak, bayramların birlik ve beraberlik duygusu içerisinde paylaşarak kutlanması gerektiğini kaydetti.

Türk Kızılay'ı her yıl olduğu gibi 2015 yılında da vatandaşların kurban vecibelerini yerine getirmelerine yardımcı olmak amacı ile kurban vekaleti kampanyası başlattı. Kızılay'ın her türlü sosyal, ekonomik ve toplumsal dayanışma gerektiren durumların içerisinde yer aldığını ifade eden Muhsin Emeksizoğlu, 2014 yılında halkın vekaletleri doğrultusunda Kastamonu’da 185 ihtiyaç sahibi aileye yardımda bulunulduğunu belirtti.

Kızılay'a kurban vekaleti veren vatandaşların paylarının amacına uygun olarak muhtaç ailelerin sofralarında tüketildiğini ifade eden Emeksizoğlu, “Kızılay'ın bu çalışmaları Türkiye genelindeki bütün il ve ilçelerindeki Kızılay Şubeleri aracılığı ile yapılmaktadır. Kesilen kurbanların paylarını Türk Kızılay’ı olarak 730 şubemiz aracılığı ile mağdur ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Ankara’dan Kızılay'a kurban vekaleti veren bir kişinin payı Kastamonu'nun en ücra köyündeki vatandaşımıza, Kastamonu’dan Kızılay'a kurban vekaleti veren bir vatandaşımızın payı ise Konya'nın bir köyündeki vatandaşımıza veya yurt dışındaki yoksulluk çeken insanlara ulaştırılmaktadır” dedi.

Kızılay olarak yapılan yardımlarda herhangi bir ayrım gözetmediklerini aktaran Emeksizoğlu, şunları kaydetti: “Kızılay olarak ayrım gözetmemek ilkesi doğrultusundan hareketle milliyet, din, dil, ırk, sınıf ve siyasi düşünce farkı gözetmeksizin çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bosna Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Pakistan, Kırgızistan, Filistin, Somali ve daha birçok ülkedeki mağdur insanlara yardım yapma düşüncesine sahip vatandaşlarımızın niyetlerini Kızılay olarak vesile olmak düşüncesiyle ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürmeyi ve bayramın bereketini yıl boyu sürdürmeyi amaçlıyoruz. Yurt içi 1 hisse vekalet bedeli 690 TL, Yurt dışı 1 hisse vekalet bedeli 435 TL’dir. Kurban için vekalet verme süresi 23 Eylül’de sona erecektir”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)