Türk Ocağı'nda Şehit Şerife Bacı Anıldı

Şehit Şerife Bacı'nın şehadetinin 95. Yıldönümü sebebiyle yapılan etkinlikler çerçevesinde Kastamonu Türk Ocağı tarafından bir program düzenlendi.

  • 498
Türk Ocağı'nda Şehit Şerife Bacı Anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurtuluş Savaşı'nın Kastamonu'daki manevi sembolü kadın kahramanlardan Şerife Bacı'nın şehadetinin 95. Yıldönümü sebebiyle yapılan etkinlikler çerçevesinde Kastamonu Türk Ocağı tarafından "İstiklâl Savaşı'nda Kastamonulu Kadınlar, Yaptıkları Kahramanlıklar ve Şehit Şerife Bacı" başlıklı bir program düzenlendi.

Eğitimci yazar Mehmet Sayan'ın konuşmacı olduğu programda Milli Mücadele dönemi, İstiklâl Yolu, kadın kahramanlar ve Şerife Bacı konusunda bilgiler verildi.

Sayan, Şerife Bacı hikâyesini kaynaklara dayanarak açıkladı. Şerife Bacı'nın tanıtılması için hikâye ve tiyatro eseri kaleme aldığını ifade ederek yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Şerife Bacı'nın Kastamonu'da ve Türkiye'de önemli bir değer olarak kabul görmesinin mutluluk verici olduğunu ve onun adının pek çok yere verildiğini verildiği belirten Sayan, katılımcılara kitaplarını imzalayarak takdim etti.

Program sonunda Şube Başkanı Doç. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz tarafından eğitimci, yazar Mehmet Sayan'a günün anısına teşekkür ve katılım belgesi takdim edildi.


(KG)