Turuncu uyarı devam ediyor

İçişleri Bakanı Yerlikaya ve Adalet Bakanı Tunç, selden etkilenen Bartın'da açıklamalarda bulundu. Turuncu uyarının devam ettiği belirtildi.

  • 4261
Turuncu uyarı devam ediyor

İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'ne (GAMER) gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bartın'daki sele ilişkin son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Yerlikaya, meteorolojinin cumartesi günü toplam 19 ilde uyarı verdiğini; Artvin, Giresun, Ordu, Samsun, Trabzon, Bartın, Düzce, Bolu, Kastamonu, Rize, Sinop, Zonguldak ve Karabük'te "turuncu" uyarının devam ettiğini söyledi.

Bakan Yerlikaya, aşırı yağışlar sonucu uyarı verilen illerin tamamında 2 bin 156 ihbar alındığını bildirerek "Valiliklerimiz ve AFAD koordinesinde, emniyet, jandarma, sahil güvenlik, Devlet Su İşleri, Özel İdareler, Karayolları, Kızılay, UMKE ve belediye ekiplerimiz gelen her ihbarı hassasiyetle değerlendiriyorlar. Bölgedeki çalışmalarımız aralıksız devam ediyor." dedi.

Meteorolojinin bugün ve yarın 15.00'a kadar, metrekareye 100 kilogram yağış düşmesi yönünde uyarı yaptığını vurgulayan Yerlikaya, kuvvetli yağış alan illerde vatandaşların dere yataklarından uzak durmaları, yüksek kesimlerde bulunmaları, zemin ve düşük kodlu binalarda bulunmamalarını istedi.

Barınma konusunda problem bulunmadığını, İçişleri Bakanı Yerlikaya ve devletin tüm kurumlarıyla gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getiren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız da anbean bölgeyi takip ediyor. İçişleri Bakanı'mızla Ankara'dan gelirken birkaç kez arayarak durumun nasıl olduğu bilgisini aldı." dedi.