Vakıflar Bölge Müdürlüğünden 888 ihtiyaç sahibi aileye yardım

Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü ekipleri, sorumluluk alanı olan Karabük, Kastamonu, Zonguldak ve Bartın'da, ihtiyaç sahibi 888 aileye yardım kolisi ulaştırdı

  • 425
Vakıflar Bölge Müdürlüğünden 888 ihtiyaç sahibi aileye yardım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karabük'te dağıtıma katılan Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürü Erdal Pınar yaptığı açıklamada, kuru gıdaların her ay düzenli şekilde ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildiğini söyledi.

Türkiye'deki 25 bölge müdürlüğünün, kuru gıda yardımı, imaret hizmeti, yetim ve muhtaç maaşı, öğrenci bursu gibi hayır hizmetlerini ecdadın kurduğu vakıfların vakfiyelerindeki düsturla yerine getirdiğini anlatan Pınar, şunları kaydetti:

"Kastamonu'da İsmailbey ve Atabeygazi, Karabük'te Köprülü Mehmet Paşa, Bartın'da Bosna Valisi İbrahim Paşa, Zonguldak'ta Sultan Abdülmecit gibi çok önemli şahsiyetler adına kurulan vakıfların senetlerinde pek çok hayır şartı yer almaktadır. Bu şartlar doğrultusunda ramazan ayının arifesinde bulunduğumuz bugünlerde her ay yaptığımız gibi kuru gıda dağıtımını gerçekleştiriyoruz. 4 ilimizde 888 aileye, toplamda 2 bin 800 kişiye kuru gıda dağıtmaktayız. Bu dağıtımlar adrese yapılmaktadır. Bu faaliyetler gerçekleşirken koronavirüs salgını nedeniyle hijyen ve sosyal mesafe koşulları da dikkate alınıyor."