Yelis 'Barzani fırsatçılık yapmaya çalışıyor'

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis basın açıklamasında bulundu.

  • 541
Yelis 'Barzani fırsatçılık yapmaya çalışıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KERKÜK, TÜRKMEN YURDU'DUR, ÖYLEDE KALACAKTIR.  NE BARZANİ, NE DE EMPERYALİSTLER KİRLİ EMELLERİNE ASLA ULAŞAMAZLAR.

Bölgemizde emperyalist çıkarları için AB/ABD, RUSYA, örgüt menfaatleri için PYD/YPG, kendi şahsi menfaati için de Barzani kaos çıkarma çabasında.

DÜN; ÇEKİÇ GÜÇ İLE IRAK'IN KUZEYİNİ DİZAYN ETTİLER, BUGÜN; "CENT-COM" İLE SURİYENİN KUZEYİNİ DİZAYN ETMEYE ÇALIŞIYORLAR.

Bugün Suriye’nin kuzeyine, silah ve mühimmat yığarak; geçmişteki senaryoyu PYD/YPG üzerinden tekrar uygulamaya çalışıyorlar. Suriye'nin kuzeyine çok sayıda silah gönderiliyor. Bu kadar silahı PKK/PYD’mi kullanacak? Yoksa müttefikimiz! ABD ve Batı bunun arkasında üstü kapalı planlar mı yapmaktadır?

BARZANİ FIRSATÇILIK YAPMAYA ÇALIŞIYOR.

Kendi bölgesinde, anayasal başkanlık süresi iki yıl önce biten Barzani, bölgedeki kargaşa durumunu  fırsat bilerek, 25 Eylülde bağımsızlık referandumu yapacağını ilan etti. Kendi parlamentosu karşı olmasına rağmen; Barzani siyasi geleceğini kurtarmak adına böyle bir tehlikeli oyuna girişti. Bu da yetmezmiş gibi, Kerkük vilayet meclisinin sözde referanduma Kerkük'ü dahil etmesi tam bir ateşle oynamaktır.

Barzani; Kendi çıkarları için, bölgeyi kaosa, kan ve gözyaşına atmaya kalkıyor.

Türkmen yurtlarının, asli sahiplerinden koparılmasına Türkiye asla müsaade etmez, gereğini de yapar.

TÜRKİYE'Yİ HESABA KATMADAN, KİMSE BİR ŞEY BAŞARAMAZ.

Bu coğrafyada ne AB/ABD, ne Rusya, ne de Barzani, Türkiye'yi hesaba katmadan hiç bir şey başaramaz. Türkiye, bölgesindeki ilişkilerini hiçbir zaman çıkar üzerine kurmamıştır. Biz, gittiğimiz her yere adalet, huzur ve kardeşlik getirmek için gitmiş büyük Türk milletiyiz.

ÜLKEMİZDE; HEPİMİZ "BİZ"İZ, AYNI KİLİMİN DESENLERİYİZ.

Ülkemizde Kürt kardeşlerimizle bir ve beraber olmuş, "BİZ" olmuşuz. Kız alıp, kız vermiş, kaynaşıp yoğrulmuşuz. Bir hamur olmuşuz.  Aynı sevinci ve hüznü yaşamış, aynı kilimin desenleri olmuşuz. Lozan da bunu tescilleyip, bütün dünyaya ilan etmişiz.

BİR DERT VARSA, ÇARE DE BİZ'İZ, DOKTOR DA BİZ'İZ.

Emperyalist amaçlarıyla bölgeye gelenler, Kürt kardeşlerimizi ve komşularımızı bizden daha mı çok seviyor? Onların yarınlarını bizden daha mı çok düşünüyor? Yoksa, asıl niyetleri çok daha mı farklı!?

Kim, Ülkemizde ve coğrafyamızda kardeşliğimizi bozmaya çalışırsa tuzaklarını kafalarına geçirir, geldikleri gibi gitmelerini sağlarız. Bizim onay vermediğimiz projeler başarılı olamaz. Bir sorun varsa “BİZ” sorunlarımızı kendi içimizde çözeriz. Doktor'da BİZ'İZ, Çare'de BİZ'İZ. Bizim tarihimiz, medeniyetimiz, hoşgörümüz ve gücümüz buna yeter.

MYANMAR DA YAŞANANLAR İNSANLIĞIN İFLASIDIR.

Birleşmiş Milletler, temenni ve teenniyi bırakıp acil müdahale sağlamalıdır. Müslüman ülkeler, Dünya kamuoyunu ayağa kaldırmalıdır.

Haber Merkezi