Yelis "Terör Politikamız İktidarca İfade Edilmektedir"

Ahmet Yelis: Çözüm sürecinin isminin 'Milli Birlik ve Kardeşlik süreci' muhatabının ise 'Milletimiz ve Bölge Halkı' olarak ilan edilmesini olumlu bir gelişme olarak kabul ediyoruz.

  • 249
Yelis &quotTerör Politikamız İktidarca İfade Edilmektedir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, "Büyük Birlik Partisi olarak olabildiğince terörün çözümüne yönelik görüşlerimizi ana hatları ile kamuoyuyla paylaştık. Görüşlerimizi; “Türkiye’de Kürt sorunu yoktur, Türkiye’de terör sorunu vardır, terörle müzakere olmaz terörle mücadele olur, bölgenin sorunlarının çözüm adresi asla PKK'ya da PKK ile arasına mesafe koyamayan siyasi uzantıları olamaz, bölgedeki sorunların çözümünde muhatap alınması gereken kesim bölgede yaşayan kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları ve terörle mücadelede devletinin yanında duran bölge insanı olmalıdır.” diyerek net bir şekilde ortaya koymuştuk.

Başta iktidar partisi olmak üzere diğer siyasi partilerimizle ve her kesiminden insanımızla paylaşmış olduğumuz terörü sonlandıracağına inandığımız terörle mücadele politikamız, iktidar partisi yetkililerince terörle mücadelede yeni bir yöntem olarak ifade edilmeye başlanmış olmasını olumlu bir gelişme olarak kabul ediyoruz. Uygulamaya da esas teşkil edeceğine olan inançla umut verici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Bu hususta iyi niyetle atılacak olan her adımın takipçisi ve destekçisi olacağımızı beyan ediyoruz.

KG