Yenidünya: 'Sözün Bittiği Yerdeyiz'

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, Kastamonu'nun sağlık sorununun geldiği noktayı özetleyerek: Sözün bittiği yerdeyiz' dedi.

  • 383
Yenidünya: 'Sözün Bittiği Yerdeyiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, Cide’de çocuk doktoru olmadığı için anne karnında 2 ay önce ölen ve 2 aydır öldüğü anlaşılamayan bebeğin durumunun Kastamonu’nun sağlık sorununun geldiği noktayı özetlediğini kaydederek: Sözün bittiği yerdeyiz.”

Cide’de hamile Habibe Aytar’ın çocuk doktoru olmadığı için çocuğunun iki ay sonra doktor muayenesinde karnında öldüğünün anlaşılması Kastamonu’da büyük infial uyandırırken CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, yaşanan üzücü olayın sorumlularının mutlaka cezalandırılması gerektiğini ifade etti.

Yaptığı ilçe ve köy ziyaretleri ile katıldığı televizyon programlarına Kastamonu’nun sağlık sorununu sürekli gündeme getiren Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, Cide’de son yaşanan üzücü olayın mantıklı bir açıklamasının olmadığını söyledi.

Kastamonuluların her gün bir şekilde sağlık sorunları ile baş başa bırakıldığını, vaatler arasında her seçim döneminde söylenmesine rağmen somut bir adım atılamamış olmasının vekillerin Kastamonu’ya vebali olduğunu dile getiren Prof. Dr. Yenidünya: “Kastamonu’nun sağlık sorunlarını gittiğimiz her platformda dile getirmemize rağmen sorunların çözülememesi bir eksikliktir. Bu eksiklik Kastamonu’yu temsil eden vekillerin eksikliğidir. Maalesef Kastamonu’yu temsil eden vekillerin eksikliğinin çilesini her zaman olduğu gibi yine hemşerilerimiz çekmektedir. Her seçim döneminde sağlık alanında yaşanan sorunları çözeceklerini iddia edenler çözemedikleri sorunlar için çözeceklerini söyleyerek bizim naif halkımızdan tekrardan yetki istiyorlar. Acaba 4 yılda çözemedikleri sorunları 4 yıl daha mı öteleyecekler? Bunun da dışarısında Cide’de yaşanan elim olayın sorumluluğunu şu anda görev yapan mevcut vekiller üzerlerine alabilecekler mi? Buna benzer üzücü olayların yaşanmaması için ilgili bakanlık nezdinden gerekli girişimleri yapıp sorunları çözecekler mi?” dedi.

Sağlık alanında Kastamonu il genelinde ciddi sorun yaşandığını vurgulayan CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya: “Her gün onlarca vatandaşımız farklı sebeplerle il dışına şifa bulmak için gitmek zorunda kalıyor. İlçelerimizin birçoğunda hastane bulunmuyor. Hastane bulunan ilçelerimizde doktor olmadığı için vatandaşlarımız muayene olamıyor. Cide’de evladı anne karnında hayatını kaybeden abim şöyle diyor; ‘Cide Devlet Hastanesi’ne eşimi kontrole götürdüm ama maalesef ilçemizde çocuk doktoru bulunmadığı için eşimi muayene edemediler. 15 gün öncesi eşimi evime gelen aile hekimi muayene edip bebeğimiz için besleyici iğne yaptılar. Yaşadığım köy ile Kastamonu'nun arası 120 km. İstediğimiz zaman gitmemiz mümkün olmadığı için çocuğumuzu kaybettik. Bizim yaşadığımız bu acı durumu ben başka anne babaların yaşamasını istemiyorum, lütfen yetkililer bu isyanımıza kulak versin artık.’ Artık evladını kaybeden acılı vatandaşımızın isyanına kulak vermemiz gerekiyor. Vatandaşlarımız çocuk doktoru için sağda solda perişan olmak zorunda mı?

Kastamonu’ya doktor gelmemesinin nedenini ilgili vekillere sormamız gerekiyor” diye konuştu.

KAZIM BOLAT