Yıldırım, Başbakandan Destek İstedi

CHP 22. Dönem Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na gönderdiği mektup ile yatırımlar konusunda destek istedi.

  • 862
Yıldırım, Başbakandan Destek İstedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Sağlık, tarım, hayvancılık, sulama, turizm ve ulaşım konularında Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan bazı taleplerde bulunan CHP 22. Dönem Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım, Kastamonu için yapılacak her türlü yatırıma siyasi parti ve ideolojik fikir gözetmeksizin ön saflarda yer alacağını kaydetti.
Başbakan sıfatıyla ilk defa Kastamonu’ya gelen Ahmet Davutoğlu’na ulaşma fırsatı yakaladığını ve Kastamonu için elzem teşkil eden öncelikli yatırımlar konusunda eski bir milletvekili sıfatıyla Başbakan’dan bazı taleplerde bulunduğunu ifade eden Mehmet Yıldırım, taleplerinin hem Kastamonu insanı için hem de gelecek nesiller için büyük önem arz ettiğini belirtti.

“MEVZU BAHİS KASTAMONU İSE GERİSİ TEFERRUATTIR”
Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yazdığı mektubunun içeriği hakkında bilgiler veren CHP 22. Dönem Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım, “Halveti tarikatının kurucusu, 80’e yakın medrese ve külliye kurarak 14’üncü yüzyılda Anadolu’yu ve dünyayı aydınlatan Şeyh Şaban-ı Veli Hazterleri’nin, İstiklal Mücadelesi’nde ön saflarda yer alan sembol Türk Kadını Şehit Şerife Bacı’nın, Çanakkale Türküsü’nü ve Çanakkale Destanı’nı yazdıran Oğuz Boyları’nın diyarı Kastamonu’ya ayak basmanın birden fazla müjdeli bedeli olması gerektiğine inanıyordum. Çünkü Sayın Başbakan her gittiği ile müjdeli haberler veriyordu. Ben de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yapmış bir milletvekili Mehmet Yıldırım olarak Kastamonu halkı adına taleplerde bulundum. Bu talepleri dile getirirken de şahsi menfaat amacı da gütmedim. Çünkü ben hala milletimin seçtiği bir milletvekiliyim. Şu anda mecliste olmuyor olmam benim vekilliğimin bittiği anlamına gelmez. Milletin vekilliği sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çatısı altında iken yapılmaz. Ben meclis kürsüsünde halkıma, milletime ve özellikle de babama vermiş olduğum sözü unutmadım. Benim tek gayem milletimin bana vermiş olduğu vekillik sıfatını musalla taşına yatıncaya kadar en iyi şekilde yerine getirmektir. Bu görevimi de yerine getirmek için siyasi parti ve ideolojik fikir ayrımı gözetmeksizin herkes ile görüşürüm. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı olan Sayın Ahmet Davutoğlu ile de görüştüm. Kastamonu için görüştüm. Kastamonu’nun kanayan yaralarına merhem olmak için görüştüm. Kastamonu’ya yapılacak olan yatırımlarda belki bir katkım olabilir diye görüştüm. Milletin vekili olmak gerekir. Kahvede düşünceli oturan vatandaşımızın hissettiği duyguyu hissetmek gerekir. Köyde oturan vatandaşımın derdini özümsemek gerekir. Benim için önemli olan da budur. Benim için mevzu bahis Kastamonu ise gerisi teferruattır” dedi.

“TALEPLERİMİZİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Kastamonu’ya yapılacak olan yatırımlarla yarım kalan yatırımların en başında sağlık geldiğini aktaran Yıldırım, “Paralel yapı tarafından kumpas kurularak yıllardır sağlık alanında Kastamonu’ya hizmet etmiş olan bir iş adamımızın linç edildiğini ve 3 yılı aşkın bir süredir hastanesinin atıl durumda bırakıldığını, çalışanlarının sokakta işsiz gezdiğini Başbakanımıza ilettik. Önceki Başbakanımız ve şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yerel seçimlerde önündeki bürokratik engellerin kaldırılması için talimat vermesine rağmen hastane hala açılamadığını Sayı Başbakanımıza söyledik. Sayı Başbakanımıza öncesinde olduğu gibi bundan sonra da Başbakanlığı döneminde Özel Uğurlu Royal Haspital’ın açılması konusunda gerekli desteği vermelerini rica ettik. Konuşma sırasında yanımda bulunan Atıf Uğurlu da hastane hakkında hazırlamış olduğu kapsamlı dosyayı Sayı Başbakanımıza sundu. Ayrıca Kastamonu Tıp Fakülte’nin durumunu da anlattık. Tıp fakültesinin bitirilmesi için gerekli olan 100 Milyon TL’lik kaynağın sağlanması veya fakülte hastanesinin inşaatlarının bitirilmesi için TOKİ’yi görevlendirerek ikmal inşaatlarının gerçekleştirilmesini ve üniversite hastanesinin 2 yıl içerisinde faaliyete geçmesini Sayı Başbakanımıza aktardık. Sayı Başbakanımız bizi dikkatle dinledi ve Özel Uğurlu Hastanesi ve Tıp Fakültesi konusunda yardımcı olacağını söyledi. Bu iki konunun takipçisi olacağız. Sayı Başbakanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“TARIM, HAYVANCILIK, TURİZM VE ULAŞIM KONULARINDA DAHA ÇOK DESTEK BEKLİYORUZ”
Tarım, hayvancılık, turizm ve ulaşım konularındaki Başbakan Ahmet Davutoğlu’na iletmiş olduğu talepleri de değerlendiren Mehmet Yıldırım, “Kastamonu’nun içme suyu ihtiyacını karşılamak için gündeme gelen ve çeşitli bürokratik nedenlerden dolayı ertelenen Kırık Barajı’nın yapımı konusunda Sayı Başbakanımız tüm sorunların giderilerek yapılacağı müjdesini verdi. Bu konuda çok teşekkür ediyoruz. Çünkü Kastamonu’nun içme suyu ihtiyacını karşılamanın yanında yaklaşık 13 bin hektarlık alanı sulayacak olan Kırık Barajı aynı zamanda göçü engelleyecek, köylü vatandaşlarımızın kıraç arazileri suya kavuşacak ve köylümüzün tarım alanında zenginleşmesini sağlayacaktır. Hayvancılık konusunda Kastamonu’nun pilot bölge olarak seçilmesini istiyoruz. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne uygulanan teşvikin Kastamonu’ya da uygulanmasını istiyoruz. Kastamonu’nun simentel ırkında damızlık üretim merkezi hale getirilmesi, organize hayvancılık bölgesi olarak ilan edilmesi ile küçük, orta ve büyük işletmelere barınak yapımında ve hayvan alımında yüzde 50 destek sağlanmasını talep ediyoruz. Turizm alanında Kastamonu ve Karadeniz Bölgesi’nin bir dönemler Akdeniz Bölgesi ile Ege Bölgesi’ne verilen teşvikin benzeri teşvik kapsamına alınarak yüzde 50 yatırım desteği sağlanmalıdır. Ulaşım konusunda Kastamonu’ya demiryolunun getirilerek Havza’ya bağlanmalıdır. Kastamonu İnebolu yolunun yapım ihalesi gerçekleştirilerek İnebolu Limanı’nın yapılacak olan demir yolu ile birbirine entegre haline getirilmelidir. İstanbul-Gerede-Kastamonu- Samsun otoyoluna alternatif bir hat yapımı gerçekleştirilmelidir. Taleplerimize Sayın Başkanımız olumlu tepki verdi. Bu konularda da Kastamonu halkı adına kendisine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“BAŞBAKAN’A TAŞKÖPRÜ SARIMSAĞI”
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a 25 koli Taşköprü Sarımsağı hediye ettiğini anlatan Mehmet Yıldırım, “Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç’ın TBMM Başkanı olduğu dönemde meclis kürsüsünden sarımsak eylemini yapmış ve o sarımsağı Sayın Bülent Arınç’a hediye etmiştim. Sayın Arınç, beni göresiye ‘Taşköprü Sarımsağı yok mu’ diye sordu. Alatarla’da kurmuş olduğumuz sarımsak işleme tesisinin ilk mahsullerini Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na ve Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç’a takdim ettik. Kastamonu Taşköprü Sarımsağı Avrupa’dan önce Sayın Başbakanımız ile Sayın Arınç’ın evine girdi. Taşköprü Sarımsağı’nın reklamını yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“KASTAMONU BİZİM, FABRİKA BİZİM, İŞÇİ BİZİM”
Kastamonu’da bir sunta fabrikasında yaklaşık 226 işçinin grev kararı almasını da değerlendiren Yıldırım, grevin haklı gerekçelerinin olabileceğini ancak grev kararının yarardan çok Kastamonu ekonomisine büyük zarar verdiğini belirtti.
Kastamonu’da bulunan bu tür fabrikalarının Kastamonu ekonomisine ve Türkiye’nin ekonomisine büyük katkılar sunduğunun altını çizen Yıldırım, şöyle konuştu: “Fabrikada çalışan işçiler kendi haklılıkları çerçevesinde grev kararı alarak iş bırakmışlardır. İşçiler haklı da olabilirler ancak burada dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta bu grevin Kastamonu’ya ekonomik yansımasıdır. Fabrika çalışmadığı için Kastamonu esnafı zor günler yaşıyor. Özellikle fabrikanın nakliye işini gerçekleştiren kamyoncu esnafı zor günler geçiriyor. Ekonomik bir çarktır ve bu çark doğrudan ve dolaylı olarak herkesi etkilemektedir. Kamyonlar nakliye yapamadığı için garajda yatıyor. Kamyoncu esnafı para kazanamadığı için para kazanamıyor. Evinin geçimini sağlayamıyor. Kamyoncu kazanamayınca diğer sektörler de bu grevden dolaylı olarak etkileniyor. Ben hak arama mücadelesine karşı bir insan değilim ancak hak arama mücadelesinde mutlaka bir orta yol bulunmalıdır. Sermaye ile emeği ortak noktada buluşturacak adımlar atılmalıdır. Karşılıklı zıtlaşmanın Kastamonu’ya faydadan çok zararı var. Sosyal demokrasilerde var olan katma değer paylaşılır. Sermaye ile emek bir yolda buluşmadan yemek olmaz. Kastamonu’nun kanaat önderleri bir araya gelerek uzlaşı ortamı sağlamalıdır. İş adamı ile sendika ortak karara varmalıdır. Kastamonu bizim, fabrika bizim, işçi bizim. Yetkilileri sağduyulu olmaya çağırıyorum. Artık uzlaşın ve Kastamonu ekonomisi daha fazla zarar görmesin. İki tarafın uzlaşması için milletvekili Mehmet Yıldırım olarak elimden gelen her şeyi yapacağım. Uzlaştıkları zaman antlaşmayı davul zurna ile kutlattıracağım”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)