Yüzlerce çocuk ilk kez sinema ile tanıştı

CHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği proje kapsamında merkez ve merkeze bağlı köylerde ikamet eden yüzlerce çocuk ilk kez sinema ile tanıştı.

  • 1921
Yüzlerce çocuk ilk kez sinema ile tanıştı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Merkez İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği “Çocuklarımızın yüzü gülsün” projesi kapsamında merkez ve merkeze bağlı köylerde ikamet eden yüzlerce çocuk ilk kez sinema ile tanıştı.

Çocukların daha iyi yetişmesini ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak ayrıca onlara sanat kültürünü aşılamak için uygulanan proje kapsamında yüzlerce çocuk Barutçuoğlu Sinemalarında bir araya geldi. Büyük bir çoğunluğu ilk defa sinema izleyen çocuklara su ve mısır ikram edildi. “İstanbul Muhafızları” filmini izleyen öğrenciler, hoşça vakit geçirip unutulmaz bir gün yaşadılar.

Pandemi salgınının, zamanlarının büyük bir bölümün evlerinde geçirmek zorunda kalan çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini bir nebzede olsun hafifletmek, onların yüzlerinin gülmesini sağlamak için böyle bir projeyi uygulamaya karar verdiklerini belirten CHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı İlke Karabacak, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımız mutluysa bizde mutluyuz. Ama ne yazık ki geldiğimiz noktada bu düzen, bu sistemin bilerek ve isteyerek yarattığı sorun ve sıkıntıların bedelini önce çocuklar ve kadınlar ödemek zorunda kalıyor. Biz çocuklarımızın yüzünü güldürmeye, geleceğe umutla bakmalarını sağlayacak güzel günleri inşa etmeye talibiz. Bugün bu güzel etkinliğimizin gerçekleştirilmesindeki katkılardan ötürü Parti Meclisi Üyemiz ve Milletvekilimiz Hasan Baltacı’ya, İl Başkanımız Hikmet Erbilgin’e, tüm parti yöneticilerimize, Barutçuoğlu Sinemalarına ve Barutçuoğlu Sinemaları Müdürü Sevinç Mütevelli’ye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

sinema dilek ilke karabacak