Bakan Nebati, Kastamonu'da

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kastamonu'da konuştu.

  • 2029

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Cumhuriyet'imizin 99. yıl dönümünde banttan indirme törenini gerçekleştirdiğimiz elektrikli otomobilimiz Togg, başlı başına ülkemizin teknolojide geldiği seviyenin sembollerinden biridir." dedi.

Bakan Nebati, "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" kapsamında Kastamonu Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında, yakın dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde her alanda olduğu gibi diplomasi alanında da önemli başarılara imza attıklarını söyledi.

Dış temsilcilik sayısını 163'ten 255'e çıkartarak temsil ağlarını yaygınlaştırdıklarını belirten Nebati, böylece Türkiye'yi dünyanın en büyük 5 diplomasi ağından birine sahip ülke konumuna getirdiklerini vurguladı.

Türkiye'nin New York'taki sembolü olan Türkevi binasının açılışını geçen yıl gerçekleştirdiklerini hatırlatan Nebati, "Türkevi, bu sene diplomasinin kalbinin attığı yerlerden biri haline gelmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın girişimleriyle imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşması, yeterli gıdaya erişim problemiyle karşılaşan birçok ülkenin önemli ölçüde rahatlamasını ve dünya tahıl fiyatlarında düşüş yaşanmasını sağlamıştır. Her ne kadar bu koridorla ilgili yakın zamanda bir sorun ortaya çıkmış olsa da Sayın Cumhurbaşkanı'mız bir kez daha başarılı diplomatik girişimleriyle tahıl sevkiyatının önceden planlandığı gibi devam etmesini sağlamıştır." diye konuştu.

Savunma sanayisinin bir ülkenin en stratejik sektörlerinden biri olduğunu dile getiren Nebati, şöyle devam etti:

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2

Bakmadan Geçme