ANAS'tan TÜBİTAK Başkanı Mandal'a kutlama

Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Başkanı Akademisyen İsa Habibbeyli, TÜBİTAK'ın kuruluşunun 60. yıl dönümü münasebetiyle Prof. Dr. Hasan Mandal'a tebrik mektubu gönderdi.

  • 3316
ANAS'tan TÜBİTAK Başkanı Mandal'a kutlama

Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Başkanı Akademisyen İsa Habibbeyli, Türkiye Cumhuriyeti Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) kuruluşunun 60. yıl dönümü münasebetiyle Kurum Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'a tebrik mektubu gönderdi.

İsa Habibbeyli mektubunda, "Vatan Savaşı'ndan sonra Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dostane ilişkileri sayesinde ülkelerimiz arasındaki ilişkiler stratejik ittifak düzeyine yükselmiştir. Başarıyla liderliğini üstlendiğiniz Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun kuruluşunun 60. yıl dönümü vesilesiyle sizleri yürekten kutluyorum." ifadelerini kullandı.

"Liderlerimizin geliştirdiği dostane ilişkiler, ANAS ile TÜBİTAK arasındaki bilimsel ilişkilerin daha da derinleşmesi için geniş bir fırsat yaratıyor"

ANAS Başkanı İsa Habibbeyli’nin gönderdiği mektup şöyle:

"Sayın Hasan Mandal Bey! Başarıyla liderliğini üstlendiğiniz Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun kuruluşunun 60. yıl dönümü vesilesiyle sizleri yürekten kutluyorum. Başkanlığını yürüttüğünüz Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, geçtiğimiz 60 yılda temel ve uygulamalı bilimsel araştırmaları destekleyerek hayata geçirdiği birçok projeyle kardeş ülke ekonomisinin canlanmasına benzersiz katkılar sağlamıştır. Ayrıca Türkiye'de bilgi toplumunun oluşturulması, bilimin ve bilim insanlarının itibarının her daim sürdürülmesi, genç araştırmacıların desteklenmesi ve bilim okullarını teşvik ederek yaşatma geleneğinin sürdürülmesi de TÜBİTAK'ın faaliyet alanları arasında yer almıştır.

Tüm bunlar, TÜBİTAK'ın sadece Türkiye'de değil, Azerbaycan da dahil olmak üzere sınırları dışında da dünyanın önde gelen bilim merkezlerinden biri olarak tanınmasında önemli rol oynadı.

ANAS ve TÜBİTAK arasında 2013 yılında başlayan işbirliği çerçevesinde 4 adet ortak yarışmanın duyurulması ve modern çağın zorlukları doğrultusunda öncelikli konularda bilimsel projelerin hayata geçirilmesi sevindiricidir.

Son yıllarda özellikle Azerbaycan'ın Karabağ-Vatan Savaşı'ndan sonra Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geliştirdiği dostane ilişkileri sayesinde ülkelerimiz arasındaki ilişkiler stratejik ittifak düzeyine yükselmiştir. Tüm bunlar, ANAS ile TÜBİTAK arasındaki bilimsel ilişkilerin daha da derinleşmesi için geniş bir fırsat yaratıyor. Halihazırda Akademi'ye ait bilimsel dergilerin TÜBİTAK çatısı altında ULAKBİM'in Dergi Park elektronik veri tabanı siciline dahil edilmesi, ortak bir merkezi elektronik kütüphanenin oluşturulması ve sismoloji alanındaki ilişkilerin genişletilmesi yönünde kurumlarımız arasındaki iş birliği ilişkileri geliştirilmektedir.

Sayın Hasan Mandal Bey! Son yıllarda TÜBİTAK'ın dünyadaki itibarının daha da artmasında kuruma liderlik etme yeteneğinizin büyük rolü ve önemi vardır. Bir kez daha seçkin bir bilim adamı ve büyük bir bilim organizatörü olarak sizi, liderliğini üstlendiğiniz ekibi ve kardeş ülkenin bilim adamlarını TÜBİTAK'ın 60. kuruluş yıldönümü vesilesiyle Azerbaycan Milli İlimler Akademisi adına bizzat kutluyor, ben faaliyetlerinizde daha büyük başarılar dilerim."