Azerbaycan ile AFAD arasında kritik imza

Azerbaycan ile AFAD arasında deprem izleme sistemleri alanında İş birliğine ilişkin mutabakat zaptı imzalandı.

  • 3463
Azerbaycan ile AFAD arasında kritik imza

Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi ile Türkiye Cumhuriyeti Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) arasında deprem izleme sistemleri alanında iş birliğine ilişkin mutabakat zaptının imza töreni Bakü Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Toplantıda Azerbaycan ve Türkiye bilim kurumları arasında karşılıklı bilimsel ilişkilerin geliştirilmesine değinen ANAS Başkanı Akademisyen İsa Habibbeyli, Akademi ile AFAD arasında deprem araştırması, bilim alanında öngörülen temel bilimsel alanlarda iş birliği olanaklarına dikkat çekti. ANAS başkanı ayrıca Şuşa'da Türk meslektaşlar tarafından sağlanan sismik istasyonun kurulum çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

AFAD Başkanı Okay Memiş ise Türkiye ile Azerbaycan arasındaki sismoloji alanındaki ilişkilerin mevcut durumu hakkında bilgi verdi. Deprem konusunda karşılıklı bilgi alışverişi ve teknik araçların uygulanması konularına değindi.

Toplantıda, AFAD ile ANAS Cumhuriyet Sismoloji Hizmet Merkezi arasında sismolojik araştırmalar alanında yürütülen ortak çalışmalar ele alınırken, imzalanan iş birliği anlaşmasının her iki kuruluş arasındaki ilişkilerin daha da genişletilmesine temel oluşturacağı vurgulandı.

Ardından Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi ile Türkiye Cumhuriyeti Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) arasında deprem izleme sistemleri alanında iş birliğine ilişkin mutabakat zaptı imzalandı. Mutabakat metnine ANAS Başkanı akademisyen İsa Habibbeyli ve AFAD Başkanı Okay Memiş imza koydu.