Baltacı'dan ilçelerdeki elektrik kesintileriyle ilgili açıklama!

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu'nun sahil ilçelerinde büyük mağduriyete yol açan elektrik kesintisi problemini Meclis'te gündeme getirdi.

  • 3001
Baltacı'dan ilçelerdeki elektrik kesintileriyle ilgili açıklama!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2018 yılında da yaşanan sorunla ilgili Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e verdiği soru önergesinin görmezden, Meclis’te yaptığı uyarıların ise duymazdan gelindiğini belirten Milletvekili Baltacı, o günden bu yana hiçbir adım atılmaması nedeniyle bugün sahil ilçelerinin karanlığa mahkûm edildiğini ifade etti.

"AY’A SERT İNİŞ YAPMADAN ÖNCE KASTAMONU’DAKİ TRAFOLARI, ENERJİ NAKİL VE DAĞITIM HATLARINI YENİLEYİN"

Kastamonu il genelindeki trafoların, enerji nakil ve dağıtım hatlarının biran önce yenilenmesi çağrısında bulunan Milletvekili Hasan Baltacı; “Kastamonu’nun sahil ilçeleri; Çatalzeytin, Doğanyurt, Cide, Bozkurt, Abana ve İnebolu’da aralıksız 4 gündür yaşanan elektrik kesintisi artık vatandaşlarımızı canından bezdirmiştir. İlçe merkezleri ve köylerimizde yaşayan vatandaşlarımız gaz lambası ve mum ışığıyla aydınlanmaya çalışmakta, jeneratörü olan okullarda telefonlarını şarj etmek için sıra beklemek zorunda kalmaktadır. 2018 yılından bu yana soru önergelerimizi görmezden, uyarılarımızı duymazdan gelen Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in aradan geçen süreçte kılını bile kıpırdatmayıp bugün Kastamonu’yu ziyaret etmek zorunda kalmasının hiçbir anlamı ve karşılığı yoktur. AKP’ye sesleniyorum; Ay’a sert iniş yapmadan önce Kastamonu’daki trafoları, enerji nakil ve dağıtım hatlarını yenileyin” diye konuştu.