Binicilik tarihinde bir ilk! Lisede binicilik eğitimi

Türkiye Binicilik Federasyonu, Kastamonu Spor Lisesi'nin binicilik branşında ana branş olarak eğitim vereceğini açıkladı.

  • 3082
Binicilik tarihinde bir ilk! Lisede binicilik eğitimi

Okullarda yeterli fiziksel ve eğitsel altyapı oluşturularak öğrencilerin spor aktivitelerine erişimlerinin sağlanması, sporun tabana yayılması, öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi ve yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi, bilinçli, ahlaklı ve elit sporcuların ortaya çıkması, branşlarında uzmanlaşarak uluslararası spor camiasında Türkiye’yi temsil edecek sporcu yetiştirmek amacıyla Nisan 2022’de Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında Spor Liseleri Ortak Yönetim Modeli İş Birliği Protokolü imzalanmıştı.

Bu kapsamda 33 ilde, 31 olimpik branşta toplam 38 spor lisesinin 2023-2024 eğitim öğretim yılında "tematik spor lisesi" olması kararlaştırıldı.

"KASTAMONU SPOR LİSESİ, BİNİCİLİK BRANŞINDA ANA BRANŞ OLARAK EĞİTİM VERECEK"

İlgili tematik spor liseleri arasından Kastamonu Spor Lisesi, binicilik branşında ana branş olarak eğitim verecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın duyurduğu takvime göre 2023-2024 eğitim-öğretim yılı itibarıyla tematik spor liselerine yapılacak yetenek sınavları başvuruları yarın (6 Temmuz Perşembe) sona erecek.

Başvurular, e-Okul Sistemi üzerinden veya okuldan yapılabilecek.

Konuya ilişkin tüm detaylı bilgilere Türkiye Binicilik Federasyonu web sitesinde yer alan "Yetenek Sınavı ile Öğrenci Alan Okullara Başvuru Kılavuzu"ndan ulaşabiliyor.