Bıyıklı: "Birlik beraberlik içinde olmalıyız"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı terör saldırısı nedeniyle basın açıklamasında bulundu.

  • 498
Bıyıklı: &quotBirlik beraberlik içinde olmalıyız"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bıyıklı: "28 Haziran akşamı İstanbul Atatürk Hava Limanı Dış Hatlar Terminalinde yapılan terör saldırısında çok sayıda vatandaşımızı ve yabancı uyruklu misafirimizi yitirdik. Ağır yaralıların sayısına bakılırsa kaybımızın artacağı görülüyor. 2015 Temmuzunda Suruç’ta başlayıp Ankara Gar Meydanı, İstanbul Sultanahmet, Ankara Merasim Sokak ve Güvenpark, İstanbul istiklal Caddesi ve Vezneciler saldırılarından sonra böyle bir saldırı bekleniyordu. Bu saldırının Ülkemizin en iyi korunan yerlerinden olması gereken hava limanlarından birinde gerçekleşmiş olması düşündürücüdür. Her an bir terör saldırısı beklenirken kaç kişi oldukları bilinmeyen saldırganların uzun namlulu silahlarla ve intihar yelekleri ile hava limanına nasıl girebildikleri çok büyük merak konusudur.

Hiç şüphesiz terör eylemlerinin amacı insanları korkutup sindirmek, ülkemizin dış dünyadaki imajını sarsmak ve insanımızın özgüvenini kaybetmesini sağlamaktır. Bu nedenle böylesi acılı günleri birlik beraberlik ve dayanışma anlayışıyla aşabiliriz. Ancak, kaybedilen seçimi istikrar vaadiyle yeniletip insanları kendisine oy vermeye zorlayan bir yönetimden geldiğimiz noktanın hesabını sormak en büyük hakkımızdır. Hükümetin yanlış dış politikaları ile bulaştığımız terör bataklığı ve konumu ve işlevi gereği siyasetten bağımsız olması gereken istihbarat örgütlerimizin zaafları da sorgulanmadan terör saldırılarının bitirilmesi mümkün değildir.

Yaşanan acıların son olması dileği ile hayatını kaybedenlere tanrıdan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı; yaralılara acil şifalar dilerim."