CHP İl Başkanlığı, 19 Mayıs'ı farklı formatta kutladı

CHP Kastamonu İl Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında farklı bir formatta kutladı.

  • 527
CHP İl Başkanlığı, 19 Mayıs'ı farklı formatta kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Milletvekili Hasan Baltacı, CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, CHP Merkez İlçe Başkanı Aydın Böbüroğlu, CHP Kadın Kolları Başkanı Hakime Salman ve parti örgütünün katıldığı organizasyon çerçevesinde önce Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı'na çelenk sunuldu. Ardından Hasan Baltacı ve beraberindeki heyet ana cadde üzerinde parti otobüsü ile tur atarak şehri selamladı.

19 mayıs 1919'un Türkiye Cumhuriyeti'nin başlangıç tarihi olduğunu söyleyen Milletvekili Hasan Baltacı; "Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları 19 Mayıs 1919’da sadece emperyalizme karşı değil; saraya, sultana ve işbirlikçilerine karşı da kurtuluş mücadelesinin fitilini yakmıştır. 19 Mayıs 1919 Türkiye'nin başlangıç tarihi, emperyalizme bir meydan okuma; demokrasiye, özgürlüğe, bağımsızlığa ve cumhuriyete de atılan en büyük adımdır. 19 Mayıs 1919 esarete boyun eğmeyen, hürriyeti ve bağımsızlığı tek yol seçen Türk Ulusunun diriliş günü ve bir halk hareketidir. 19 Mayıs ruhu bugün halen yolumuzu aydınlatmaktadır" dedi.

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin ise; "CHP olarak Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayısta başlattıkları büyük direnişten aldığımız güç ve ilhamla, partimizin köklerinin dayandığı büyük mücadelenin başladığı o kutlu günün 101. yıl dönümünde, Türkiye’de yaşanan her türlü haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı çıkıyoruz. Kuvayı Milliye geçmişimizden ve geleneğimizden aldığımız güçle, ülkemizin geleceğini aklın öncülüğü, bilim ve sanatın yol göstericiliğiyle yeniden inşa edeceğiz. Bu mücadelemizde en büyük dayanağımız Atatürk’ün bu güzel günü armağan ettiği gençlerimizdir. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençlerimiz başta olmak üzere tüm halkımızla birlikte ülkemizi çağdaş demokrasiler ve çağdaş uygarlıkların üstüne taşıyacağız. 19 Mayısın 101. yılında bize bu kararlılığı veren; egemenliğin halkta olduğu bu güzel yurdu kazandıran Mustafa Kemal Atatürk’ü, bütün silah arkadaşlarını, Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha minnet, saygı ve rahmetle anıyoruz. Yaşasın 19 Mayıs. Yaşasın tam bağımsız, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti" dedi.