Değnekle girdi yürüyerek çıktı

Haberi duyup gelen Necati Kaba, Taşköprü Devlet Hastanesinde engelinden kurtularak değnekle geldiği hastaneden yürüyerek çıktı.

  • 6492
Değnekle girdi yürüyerek çıktı

Taşköprü Devlet Hastanesinde görev yapan Ortopedi Doktoru Op. Dr. Ahmet Burak Satılmış yaptığı başarılı ameliyatlarının arasına bir başarılı operasyon daha ekledi.

2007 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası kalça eklemlerindeki çürüme ve bacak boyundaki eşitsizlik nedeniyle ağrılar çeken 57 yaşındaki Necati Kaba, bastonla girdiği Taşköprü Devlet Hastanesinden yürüyerek çıktı.

Ortopedi Doktoru Op. Dr. Ahmet Burak Satılmış, yıllardır çektiği şiddetli ağrıları gidermek ve günlük aktivitelerini rahatça yapmasını sağlamak amacıyla hastanelerine başvuran Necati Kaba’ya total kalça protezi ameliyatı yaptığını ifade etti.

Op Dr. Satılmış, "Necati Bey bize şiddetli kalça ağrısı şikayetiyle geldi. Kalça hareketlerinin kısıtlandığını, çorabını giymekte zorlandığını ve çömelip kalkmakta zorlandığını ifade etti. Yürüme mesafesinin kısaldığını ve bastonsuz yürüyemediğini topalladığını ve her gün birkaç tane ağrı kesici kullanmak zorunda olduğunu söyledi. Hastanın grafilerini incelediğimizde ileri derecede osteoartrit ve bacak boyunda eşitsizlik geliştiğini gördük. Necati Bey'le yaptığımız detaylı bir görüşme sonrası ilk ameliyatta uygulanan implantları çıkartıp sonrasında total kalça protezi ameliyatını yaparak bacak boyunu uzatmaya karar verdik. Hastamıza 2 saat süren bir total kalça protezi ameliyatı gerçekleştirdik." dedi.

"Tek hayalim değneksiz yürümekti"

Başarılı bir ameliyat sonrası sağlığına kavuşan 57 yaşındaki Necati Kaba, "Ahmet Hocamın yapmış olduğu başarılı ameliyatları Taşköprü Postası Gazetesi'nde ki haberlerde gördüm. Hocamın yanına gittim ve beni muayene etti. Ahmet Hocamın yapmış olduğu ameliyat sonrası değneklerimle girdiğim, hastaneden değneksiz yürüyerek çıktım. 16 yıldır değnekle yürüdüm. Tek hayalim tekrardan değneği atıp yürümekti. Ahmet Hocama ve hastane personeline binlerce kez teşekkür ediyorum. Beni tekrardan hayallerime kavuşturdular." dedi.

"Memleketime gittiğimde 'değneklere ne oldu' diye sordular?"

Kaba, "Ameliyat sonrası memleketime gittiğimde akrabalarım şaşkına döndü. Yıllardır beni topallayarak ve değnekli gördükleri için bu halime şaşkınlıkla baktılar. Memleketimde, 'nasıl oldu, hangi doktor yaptı ameliyatını' diye sorduklarında Ahmet Hocamı söylüyorum. Konuştuğum kişiler Ahmet Hocama gelmek istiyor, bende sizler gelin ben yardımcı olurum diyorum." dedi.

"İmam arkadaşım Topal diye bağırdı"

Kaba şöyle devam etti:

"2007 yılında geçirdiğim trafik kazası sonrası bir süre yatağa bağlı kaldım. Daha sonra yavaş yavaş yürüyeme başladım. Fakat yaşam standartlarıma alışamadım, değneklerime alışamadım. Çarşıda yürüyemez hale geldim. Hatta imam arkadaşımın bir tanesi arkamdan 'topal' diye bağırdı. Rahat gezemez hale geldim. Ahmet Hocamın yaptığı ameliyat sonrası şu an değneklerimi attım ve en büyük hayalim olan yürüyüşümü yapıyorum. Allahım kimseyi benzer zorluklarla karşılaştırmasın."

Değnekle girdi yürüyerek çıktı