Demir'den CHP'li Gürsoy'un Eleştirilerine Cevap

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Sağlık Bakanlığınca Kastamonu genelinde son yapılan hekim atamalarını eleştiren CHP Cide ilçe başkanı Tanıl Gürsoy'a yanıt verdi.

  • 823
Demir'den CHP'li Gürsoy'un Eleştirilerine Cevap
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Murat Demir, Cide CHP ilçe başkanı Tanıl Gürsoy'un, Cide Devlet Hastanesi doktor atamasında İnebolu'nun arkasında kaldı, Milletvekili ve İl Genel Meclis üyelerimiz var ama gereken hizmeti alamıyoruz, eleştirisine cevap verdi.

Milletvekili Demir, seçildikten sonra Cide Devlet hastanesine yapılan doktor atamaları ve Cide'ye yapılacak yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. 4 Milyon TL'ye yeni hastane binası inşaatının yatırım programına alındığını belirten Milletvekili Murat Demir,  ilçedeki doktor sayısı ile ilgili şunları söyledi; "Beş aylık kısa zaman içerisinde Cide'ye 2 pratisyen 1'de uzman doktor ataması yapılmıştır. Bundan sonraki talebimiz çocuk doktoru ve kadın doğum uzmanı ataması olacak. Yeni hastane binası için yer tesbiti yapıldı, kısa zamanda ihalesini duyacağız. AK Parti iktidarından önce bu kadar özel hastane olmamasına rağmen doktor sıkıntısı çekilmekteydi. Şimdi ise birçok sağlık personeli özel hastanelerde çalışmaktadır" dedi.

Hizmet alma notasında ki eleştiriye ise katılmasının mümkün olmadığını belirten Demir, 5 ay içerisinde yapılan ve yapılması planlanan yatırım programlarını açıkladı. "Cide Devlet Hastanesi 4 milyon TL, Soğuksu Sağlık Ocağı 550 bin TL, Cide Devlet Hastanesine 2 adet 4x4 ambulans alımı, Cumhuriyet ilköğretim okulu ihale aşamasında (en az 1,5 milyon TLyatırım), Kültür Bakanlığına ait taşınmazın Belediye'ye tahsisi 3 Milyon TL,  DSİ 23 Milyon TL, Cide merkez dere ıslası sulama göleti, Cide Devrekani çayı ıslahı ve tahkimatı, Cide İlyasbey çayı dere islahı ve tahkimatı, Karayolları Cide-Kurcaşile yolu yatırım programına alınarak uygulama ve etüt projesi devam ediyor 276 milyon TL, Cide Irmak-Yüksekokul arası yolun düzenlenip parke yapılması 1.200 TL, Kastamonu-Cide yolu projesi peyder pey yapımı en kısa zamanda başlayacak, DLH Denizkonak balıkçı barınağı 8.5 milyon TL, İlyasbey balıkçı barınağı tadilatı 3 milyon TL, Liman içi mevcut halı saha ve tenis kortu yenilemesi ihalesi yapıldı (100 bn TL üzeri), Irmakta yapılan park alanı içine yeni bir halı saha yatırma alınmıştır" diyerek yapılan ve yapılacak yatırımları açıkladı.

Kısa bir zamandır Milletvekili görevini yürüttüğünü belirten Murat Demir,  ben Cide aşığı biriyim bunu herkes bilir ancak, ben aynı zamanda  tüm Kastamonu'nun vekiliyim, diyerek şu sözlere yer verdi; "Henüz 5 aylık bir vekillik sürecinde Sayın Tanıl Gürsoy şunu iyi bilmeli ki biz Kastamonu sevdalısıyız, biz Cide aşığıyız. Bir de ben milletvekili olarak sadece Cide'nin vekili değilim tüm Kastamonu'nun vekiliyim hizmeti her yere götürmek için uğraşıyoruz. Bu gün İnebolu ya doktor ataması fazla yapılmış olabilir yarın da Cide'ye daha fazla doktor ataması yapılır. İlçelerimiz arasında bu tür polemikler yaratıp siyasi rant sağlamak isteyenlere buradan ekmek çıkmaz. Bizi bilen biliyor. Milletvekili seçilmeden önce de bizim yaptıklarımız ortadadır. Cide'ye ve tüm Kastamonu'muza her alanda hizmet getirme çabası içerisinde olduk her zaman. Burada yazmak istemediğim memleketimize yaptığımız birçok hizmetimiz daha var. Bunu tüm Cideliler biliyor" dedi.

Cideliler üzerine düşeni yaptı diyerek sanki AK Parti hizmet etmiyor algısı oluşturmaya çalışmanın doğru olmadığını belirten Demir, "Bizim dün yaptıklarımız ortada duruyor. Bugün ve yarın yapacaklarımızın listesi de elimizde, peki bu eleştiriyi getiren kişiye sormazlar mı? Şimdiye kadar siz ne yaptınız. Cide'nin ekmeğini yiyor, suyunu içiyorsunuz. Cide küçük yer herkes herkesin ne yaptığını bilir. Gerçekten ne yaptınız? Cide'ye hizmet etmek için ille de milletvekili olmaya gerek yok."

Karalama siyasetinin kendilerine sökmeyeceğini  belirten Milletvekili Murat  Demir,  "Daha göreve gelir gelmez bu boş çıkışlarla belki kendinize Cide'de bir yer edinmenin derdine düşmüş olabilirsiniz ama bizden size malzeme çıkmaz." 

Mehmet Salman /Cide