Devrekani YEG'in projesi Türkiye ikincisi onayı aldı

Devrekani Yerel Eylem Grubu Derneği'nin hazırlamış olduğu YKS (Yerel Kalkınma Stratejisi) Projesi 91.92 puanla Türkiye 2. olarak onay aldı.

  • 1066
Devrekani YEG'in projesi Türkiye ikincisi onayı aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Kastamonu'nun da içinde yer aldığı 12 ilde uygulanan proje kapsamında faaliyetlerini sürdüren Devrekani Yerel Eylem Grubu Derneği’nin hazırlamış olduğu YKS (Yerel Kalkınma Stratejisi) Projesi, değerlendirme kurulu tarafından yapılan inceleme sonucu 91.92 puanla Türkiye 2. olarak onay aldı.

IPARD II Programı kapsamında, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu işbirliği ile yürütülen, “Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması-LEADER Yaklaşımı” tedbiri kapsamında, Devrekani İlçesi merkez ve köylerini kapsayan ve kırsal alanların kalkındırılması amacıyla kurulan Devrekani Yerel Eylem Grubu (YEG) Derneği’nin hazırlamış olduğu YKS projesi 18 Aralık 2019 tarihinde Başkan Dr. Gül Banu Çiçek Bideci  tarafından Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kastamonu İl Koordinatörlüğüne teslim edilmişti.

Devrekani Yerel Eylem Grubu Derneği Başkanı Dr. Gül Banu Çiçek Bideci konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması-LEADER Yaklaşımı tedbirine yönelik Yedinci Başvuru Çağrı İlanı ile birlikte Devrekani Yerel Eylem Grubu Derneği olarak başladığımız proje ve değerlendirme sürecini, yönetim kurulu arkadaşlarım ve proje ekibimle alnımızın akıyla tamamlamanın gururunu yaşıyorum. YKS projemiz, değerlendirme komitesinin takdiriyle 91.92 puanla Türkiye 2. olarak onayını almıştır. Onay alan projemizim bütçesi 1 milyon 922 bin 155 lira olup bu kapsamda YEG üyeleri ve personeli dahil yerel halkın eğitimi, YEG bölgesinde bilgi, animasyon ve tanıtım faaliyetlerinin düzenlenmesi, YEG üyeleri ve personeli dahil olmak üzere yerel halkın ulusal ve uluslararası seminerlere, çalıştaylara, toplantılara ve çalışma ziyaretlerine ve Ulusal Kırsal Kalkınma Ağı ve AB ağ etkinliklerine katılımı, sosyal, ekonomik, pazarlama ve benzeri çalışmaların hazırlanması, etkinlikler, (köy festivalleri, yarışmalar, fuarlara katılım ve benzeri faaliyetler) topluluğun ortak çıkarına yönelik malzeme ve teçhizat alımı, (bilgisayarlar, paketleme ve pazarlama teçhizatı, reklam ve pazarlama materyalleri, turizm bilgi panoları, tabelalar, güneş panelleri, kompost ekipmanları, kültürel ve gençlik grupları için materyaller, topluluk odaları için mobilya ve teçhizat gibi) topluluk binalarının küçük ölçekli yenilenmesi, kamusal alanların ve turistik yolların iyileştirilmesi ve küçük ölçekli altyapı ve benzeri faaliyetler, tarihi binaların restorasyonu için tasarım planları ve ayrıca derneğin genel giderleri de desteklenecektir" dedi.