'Eğitim sistemimizin Kovid-19'la mücadelesindeki kahramanlarıdır'

MHP Kastamonu İl Başkanı Emin Çınar, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 6951
'Eğitim sistemimizin Kovid-19'la mücadelesindeki kahramanlarıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Çınar; "Türk milletinin geleceğini hazırlayan ve şekillendiren, çağdaş, müreffeh, bilimde ve teknolojide öncü, bölgesinde ve dünyada lider Türkiye’yi oluşturacak olan, bilgili, kültürlü, ilimde ve irfanda ileride, üstün ahlak ve fazilete sahip, ülkesini ve milletini her şeyden çok seven, nesilleri yetiştiren, emanet ettiğimiz çocuklarımızı eğiten ve geliştiren, analitik düşünme ve bakış açısını kazandıran değerli öğretmenlerimizi Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.

Ülkemizin kurtuluşunda milli şuurla yetiştirilen bir gençliğin ve bu gençliği yetiştiren vakur, onurlu öğretmenlerimizin imzalarını unutmak mümkün değildir. Bu dönemde de öğretmenlerimiz öğrencilerine bilgi verebilmek için büyük bir mücadeleye daha girmiştir. Büyük fedakarlıklar ile canlı dersler yapan öğretmenlerimiz eğitim sistemimizin Kovid-19 ile mücadelesindeki kahramanlarıdır.

Öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugünde  vatanımızın her yöresinde, her türlü zorluğa göğüs gererek idealist bir ruhla hizmet etmekte, devletimizin gülen yüzlerinden birisi olarak tüm vatandaşlarımıza ayrım gözetmeksizin yeni ufuklar açmak için gayret göstermektedirler.

Toplumun yol göstericisi, aydınlığın simgesi öğretmenlerimizin, mesleklerinin saygınlığına yaraşır, hak ettikleri yaşam şartlarına ulaşmaları en büyük temennimizdir. Bu konuda hükümetin üzerine düşen vazifeyi yerine getirmesi ve öğretmenlerimizin maddi ve manevi tüm sorunlarını ivedilikle çözüme kavuşturması gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, örnek davranışlarıyla bilgi pınarlarından içirdikleri öğrencilerinin zihniyetinin ve kişiliğinin oluşmasını temin eden, gelecek nesillerin yetişmesinde, olgunlaşmasında, fikir ve kanaat sahibi olmalarında hayati bir rolü olan öğretmenlerimizin öğretmenler günün en içten dileklerimle kutluyorum.

Başöğretmenimiz, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş olan öğretmenlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyor, saygı, minnet ve şükranlarımı ifade ediyorum. Ruhları şad olsun."