Erbilgin "İradeyi tek bir adama bırakmak huzur ve refah getirmez"

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 326
Erbilgin "İradeyi tek bir adama bırakmak huzur ve refah getirmez"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erbilgin yazılı mesajında; “Milletimizin temsilcisi, bu topraklarda özgür ve bağımsız yaşama iradesinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920 tarihinde kurulmuş, bu topraklarda esareti asla kabul etmeyeceğimizi bütün dünyaya göstermiştir.

23 Nisan 1920 milletimizin tutsaklık zincirlerini kırarak tarih sahnesine çıktığı ve egemenliği kendi eline aldığı gündür.

Atatürk’ün ifadesiyle ‘Şimdiye kadar milletimizin başına gelen bütün felaketler kendi talih ve geleceğini başka birinin eline terk etmesinden kaynaklanmıştır.’

Tarihte hakkını, hukukunu, iradesini tek bir adama bırakan hiçbir millet huzur ve refaha ulaşamamıştır. Yasama, yargı ve yürütme gücünü, yani egemenliği bir kişiye teslim ettiğinizde hukukun üstünlüğü yok olur, üstünlerin hukuku geçerli olur. Yani egemenlik bir kişiye, zümreye ve sınıfa bırakılmış olur. Yine üzülerek bugün bu tabloyu yaşıyoruz ve bütün dünya bu tablonun tanığıdır.  Meclis Millî Kurtuluş Savaşı’nı yöneten bir Meclistir. bugün yetkileri büyük ölçüde elinden alınmış bir Meclistir.

Bu bayram barışın bayramı, bu bayram Anadolu'nun yoksul çocuklarının bayramıdır. Çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras, özgür ve adil bir Türkiye’dir. Cumhuriyet Halk Partisi bu bilinçle çalışacak, halkımızın verdiği sonsuz güçle hepimizin özlediği huzur ve barış içerisindeki Türkiye’yi kuracaktır.

Sevgili çocuklar, 23 Nisan, aynı zamanda dünya çocuklarına armağan edilmiş ilk ve tek bayramdır. Özgürlüğe, eşitliğe ve bilime bağlı toplumlar, Mustafa Kemal’in işaret ettiği gibi; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirebilirler. Bizim çocuklarımıza karşı bir borcumuz var. Daha güçlü, daha özgür, daha zengin bir Türkiye’yi onlara bırakmalıyız. Çünkü biliyoruz ki özgür ve eşit bir gelecek özgürce yetişen nesillerle mümkündür.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kuran tüm kahramanlarımızı şükranla anıyor, aziz şehitlerimize rahmet diliyor, bütün milletimizin ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”