Ermenistan Karabağ'da boş durmuyor

Ahmadov, 'Ermeniler Azerbaycan'a karşı kara propaganda yapıyor. Karabağ'da boş durmuyor.' dedi.

  • 3493
Ermenistan Karabağ'da boş durmuyor

Azerbaycan Kızılayı, Karabağ'da yaşayan Ermeni asıllı vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Bakü'den insani yardım gönderdi.

Karabağ'daki son gelişmeler ile ilgili açıklama yapan TAİB Başkanı Ramin Ahmadov, "Ermeniler Azerbaycan'a karşı kara propaganda yapıyor." dedi.

Karabağ'da yaşayan Ermeni asıllı Azerbaycan vatandaşlarının son günlerde propaganda aracı olarak kullanıldığını açıklayan Aksakallar Birliği (TAİB) ve Missiya Medya Grubu Başkanı Ramin Ahmadov, "Bu bir yandan Ermenilerin Azerbaycan devletine karşı yürüttüğü kampanyaların, 'insani felaket yaratmak', (etnik temizlik yapmak) gibi iddiaların asılsız olduğunu gösterirken, diğer yandan da Azerbaycan devletine gösterilen dikkat ve özeni ortaya koyuyor. Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev defalarca konuşmalarında Azerbaycan'daki Ermenilerin hak ve güvenliklerinin Azerbaycan Anayasası temelinde yeterince korunacağını defalarca vurguladı." diye konuştu.

Ramin Ahmadov'un konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Azerbaycan, aralarında Ermenileri'nde bulunduğu onlarca etnik grubun yaşadığı bir ülke. Hiçbir zaman dini ve etnik açıdan hiçbir sorunumuz olmadı. Dolayısıyla Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde yaşayan Ermeniler de diğer Azerbaycan vatandaşlarıyla aynı haklara ve güvenlik güvencelerine sahip olacaklar. Karabağ Ermenilerine gönderilen insani yardım Sayın Cumhurbaşkanımızın fikirlerinin arkasında pratik adımların olduğunu gösteriyor. Bakü'den gönderilen insani yardım konvoyunun Ağdam-Hankendi yolu boyunca ilerlemesi de ayrılıkçıların kargoların kabulüne izin vermemesi, 'insani felaket' kampanyasının aslında boş ve asılsız iddialara dayandığını bir kez daha ispatlamıştır. Bundan sonra Ermenilerin söyleyecek hiçbir şeyi kalmayacak."