'Eylemleri İslami değerlere uygun değil'

Ebedi Birlik Gençlik Halk Birliği Başkanı Shahin Aliyev, 'İran İslam Cumhuriyeti'ndeki İslam kelimesi sadece bir kelimedir, eylemleri İslami değerlere uygun değildir.' dedi.

  • 5587
'Eylemleri İslami değerlere uygun değil'

Ebedi Birlik Gençlik Halk Birliği Başkanı Shahin Aliyev'e göre, İran, Ermenistan'a desteğini açıkça gösteriyor.

Shahin Aliyev, "Devlet Güvenlik Teşkilatı'nın yürüttüğü onurlu operasyonlar sonucunda İran'daki İran-molla rejimine hizmet eden casusların teşhir edilmesi ve bu operasyonların devam etmesi İran'ın kendini kaybetmesine ve tüm planlarının suya düşmesine neden oluyor. Saldırganlıklarını farklı şekillerde göstermeye çalışıyorlar ve bu yüzden provokasyon yapıyorlar.

İran'da ülkemizin büyükelçiliğine karşı gerçekleştirilen ve asıl amaç ve amaçlarının provokasyon olduğunu gösteren provokasyon eylemi hakkında halen doğru düzgün bir soruşturma yapılmamıştır. Kısacası, uçuşun Zangilan ve Bilesuvar bölgeleri istikametinde ve geriye doğru Azerbaycan-İran devlet sınırı boyunca uygulanması diplomatik ilişkileri daha da gergin ve zor hale getirmekte, komşuluk ilişkilerine ve uluslararası sözleşmelere zarar vermektedir.

Zaten İran bu eylemlerden bir şey elde edemeyecek. Er ya da geç Tahran, Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan barış anlaşmasını dışarıdan izlemek zorunda kalacak. Azerbaycan bölgede barışın garantörü olarak hakkın ve adaletin yanındadır. Şimdiye kadar yaşanan savaşlar Azerbaycan topraklarındaydı, 44 gün süren Vatanseverlik Savaşı'nda Azerbaycan egemenlik haklarını geri aldı ve topraklarını işgalden kurtardı. İran Molla rejimi, İran İslam Cumhuriyeti topraklarında 45 milyondan fazla Azerbaycan Türkünün yaşadığını unutmamalıdır. En azından bunu dikkate almaları ve kendilerine ağırlık vermeleri gerekiyor. Bu tür boş ve gereksiz provokasyonlara devam ederlerse İran halkı er ya da geç İran molla rejimine layık bir yanıt verecek ve bölgede hukuk ve adaleti geri kazanacaktır." diye konuştu.