Geminin İsmi 'Yiğit İnebolu' Oldu

İnebolu Belediyesi tarafından yeni alınan yolcu gemisinin ismine yapılan anket sonrasında 'Yiğit İnebolu' adının verilmesi kararlaştırıldı.

  • 889
Geminin İsmi 'Yiğit İnebolu' Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

YOLCU GEMİSİNİN İSMİNE “YİĞİT İNEBOLU” KONULDU

BARIŞ İLYASOĞLU - VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA) - İnebolu Belediyesi tarafından yeni alınan yolcu gemisinin ismine yapılan anket sonrasında “Yiğit İnebolu” adının verilmesi kararlaştırıldı.

İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner’in girişimleri sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınan Aydın Güler isimle yolcu gemisinin isminin değiştirilmesine yönelik anket düzenlendi. Sosyal paylaşım sitelerinde ve İnebolu Belediyesinin internet sayfasında yapılan anket sonrası yolcu gemisine “Yiğit İnebolu” adının verilmesi kararlaştırıldı.

İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, İnebolu Belediyesi’nin sosyal paylaşım sayfası üzerinden 19 Kasım’da başlattıkları anket çalışmasının sonuçlandığını belirterek, “Yiğit İnebolu-51, Şerife Bacı-44, İstiklal-21 ve İnebolu-21 olarak en çok önerilen isimler oldu. Bu kapsamda İnebolu Belediyesi’nce Aydın Güler yolcu gemisinin yeni ismi, anket sonucuna göre “Yiğit İnebolu” olarak belirlendi” dedi.

İnebolu Belediyesinin girişimleri sonucu 14 ay sonra geminin kendilerine teslim edildiğini hatırlatan Uzuner, şunları kaydetti: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden teslim aldığımız ve Siz değerli İnebolu halkına armağan ettiğimiz “Aydın Güler” yolcu gemisinin ismini, gemimizin ismi değişecek dedik ve İnebolu Belediye sosyal paylaşım sayfasında başlattığımız isim anketi ile sizlerin önerilerine sunduk. 19 Kasım’da başladığımız anketi, 8 Aralık 2014 tarihinde sonuçlandırdık. Geminin eski ismi olan Aydın Güler, 76 senesinde İstanbul’da şehit olan bir polis kardeşimizin adı. Allah kendisine gani gani rahmet eylesin. Şehit polis kardeşimizin ismini ilerleyen günlerde ilçemizde başka bir yerde değerlendireceğiz. Aydın Güler yolcu gemisinin, yeni ismi sizlerin görüşleriniz ile İnebolu Belediyesi’nce neticelenen anket sonucuna göre “Yiğit İnebolu” olarak belirlenmiştir. “Yiğit İnebolu” gemisi ilçemize hayırlı olsun. Ankete katılan tüm hemşehrilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum”