Genç TEMA'dan Fidan Dikimi

  • 364
Genç TEMA'dan Fidan Dikimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi ve Üniversite Genç TEMA Topluluğu olarak Orman Haftası kutlamaları kapsamında, Orman Fakültesine Dr. Şükrü Esen tarafından bağışlanan Daday Germeçtepe Mevkiindeki arazide fidan dikimi gerçekleştirildi.

Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Sarıyıldız ve öğretim üyelerinin katıldığı etkinlikte, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından temin edilen yaklaşık 500 adet fidan toprakla buluşturuldu.

Etkinliğe katılarak renk katan Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri ve İhsangazi İlçe Sorumlusu Şükrü Bitkin ile İhsangazi Genç TEMA öğrencilerine teşekkür ederiz.

ORMANCILIK HAFTASI NASIL ORTAYA ÇIKTI?
Dünyanın en önemli yenilenebilir doğal kaynaklarından biri olan ormanlara gerekli önemin verilmediğini gören Avrupa Tarım Federasyonu (CEA); 21 Mart gününü Kuzey yarım küresinde ilkbaharın, Güney yarım küresinde de sonbaharın başlangıç günü olarak kabul etmiş ve Birleşmiş Milletler Gıda Örgütü (FAO) kanalı ile bunun bütün dünya ülkelerine tavsiye edilmesini sağlamıştır. O günden bu yana 21 Mart, “ Dünya Ormancılık Günü”, 21 Mart'ı içerisine alan hafta da “Orman Haftası” olarak kutlanmaktadır. Ülkemiz bu uygulamaya 1975 yılında dahil olmuştur.