Hayvanseverler, Uyanık'ı Ziyaret Etti

Kastamonu Üniversitesi Doğa ve Hayvanları Koruma Öğrenci Topluluğu, Orman ve Su İşleri Kastamonu İl Şube Müdürü Yalçın Uyanık'ı ziyaret ettiler.

  • 346
Hayvanseverler, Uyanık'ı Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Üniversitesi Doğa ve Hayvanları Koruma Öğrenci Topluluğu, ağırlaşan kış koşullarında Kastamonu’daki sokak hayvanlarını bekleyen şartların nasıl düzeltebileceği konusunu görüşmek üzere Orman ve Su İşleri Kastamonu İl Şube Müdürü Yalçın Uyanık’ı makamında ziyaret etti.

Geçtiğimiz ay içerisinde Kastamonu Belediyesi ile kampus hayvanlarının kısırlaştırılması, çiplenmesi ve tasma takılarak uysal köpeklerin yaşam mekanlarına geri bırakılması konusunda proje başlatan Kastamonu Üniversitesi Doğa ve Hayvanları Koruma Öğrenci Topluluğu üyesi öğrenciler, hedeflerinin, 5199 Sayılı Kanun kurallarının ihlalinin önlenmesi konusunda gerek kampuste gerekse Kastamonu’da örnek bir yaşam oluşturmak olduğunu açıkladı. 

Kimi zaman sokak hayvanları konusunda halkın belediyeye şikayette bulunarak belediye çalışanlarını da zor duruma soktuklarını belirten topluluk öğrencileri, Kastamonu Belediyesi’nin bir yandan Kastamonu halkına hizmet vermeye çalışırken diğer yandan da sokak hayvanlarına ilişkin kanunlara uymaya çalıştığını kaydetti.

Ziyarete eşlik eden HAYTAP Kastamonu temsilcisi Ayten Kökgöz ise diğer bir önemli konunun köy ve ilçelerden şehir merkezine bırakılan köpekler olduğu belirtti. Kökgöz, ''Vatandaşların bunu yaparken en azından köpekleri yemek bulamayacakları dağlara bırakmaktansa merhametle şehir merkezine getiriyorlar. Bunu iyi niyetli bir çaba olarak görüyorum” dedi.

Kastamonu Üniversitesi Doğa ve Hayvanları Koruma Öğrenci Topluluğu Danışmanı Dr. Özlem Kutkan, Türkiye’de Sokak hayvanları konusunda yeni bir sisteme ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, “Temel hareket noktalarından birinin en azından ilçelerden itibaren sokak hayvanları için sağlık kuruluşları oluşturması gerekiyor. Ülke yönetimine böyle bir teklif götürülmesi ile kalıcı bir çözüme ulaşılabileceğini düşünüyorum” diye konuştu. 

Kastamonu Üniversitesi Doğa ve Hayvanları Koruma Öğrenci Topluluğu ayrıca, konuya ilişkin makul bir çözüm üretebilmek amacıyla Hacettepe Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, TOBB, Çağ Üniversitesi’nin öğrenci toplulukları ile iletişime geçtiklerini, ortak çalışma yürütmeye çalıştıklarını ve mevcut iletişim ağını genişletmeyi hedeflediklerini açıkladılar. 

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)