İHH Vakfı, geniş katılımlı organizasyona hazırlanıyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kastamonu Şubesi, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Suriye'ye yardım malzemeleri ulaştırılacak.

  • 2123
İHH Vakfı, geniş katılımlı organizasyona hazırlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kastamonu Şubesi Başkanı Mücahit Dağdelenoğlu, İHH Vakfı olarak 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında Türkiye genelinde geniş katılımlı bir organizasyona hazırlandıklarını söyledi.

Suriye’de tesis edilen güvenli bölgede, son dönemde yardımların azalmasıyla ekmeğe muhtaç hale gelen savaş mağduru, çocuk, kadın, yaşlı binlerce insan açlık ve soğukla mücadele ederek hayatta kalmaya çalışıyor. 10 yılı aşkın süredir, bombardımana maruz kalan, evleri başlarına yıkılan on binlerce mazlum Müslüman, Suriye’nin kuzeyine oluşturulan güvenli bölgede, bu kez açlıkla imtihan oluyor.

İHH Kastamonu Şubesi, yaşanan bu insanlık dramına kayıtsız kalmayarak, yardım kampanyası başlattı. Bir torba Un nakliye dahil 125 TL’den temin edildiği belirtildi.

İHH Kastamonu Şubesi Başkanı Dağdelenoğlu yaptığı açıklamada; “Suriye’deki güvenli bölgede çok ciddi bir açlık sorunu var. Un temin edilemediği için insanlar kuru ekmeğe dahi ulaşamıyor. Bu nedenle İHH Vakfı tarafından Türkiye genelince “Acil Un Yardımı Kampanyası” başlatıldı. Kastamonu’dan şu ana kadar 1 tır un temin ettik. 2. tırımızı da dolduruyoruz inşallah. Toplamda bin çuval un göndermek için gayret içerisindeyiz. Son gün 9 Aralık. Kastamonulu hayırseverlerin desteklerinizi bekliyoruz. Yardım için şubemize bekliyor, dilerlerse 0533 395 71 65 no’lu telefondan da iletişime geçebilirler” dedi.