Ilgaz Büyükhacet Tırmanışı Tamamlandı

"XI. Gençlik Haftası Yürüyüş ve Tırmanışı" başarıyla gerçekleştirildi

  • 1006
Ilgaz Büyükhacet Tırmanışı Tamamlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlik Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Dağcılık Federasyonu Çankırı İl Temsilciliği ile Çankırı Dağcılık, Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Spor Kulübü&ÇANDAK tarafından planlanan "XI. Gençlik Haftası Yürüyüş ve Tırmanışı" 21-22 Mayıs 2016 tarihlerinde başarıyla gerçekleştirildi.

2006 yılından itibaren 11 yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen etkinliğe Çankırı Bölgesinden 10, İstanbul Bölgesinden 4, Ankara Bölgesinden 2, Çorum, Kastamonu ve Konya Bölgelerinden ise birer olmak üzere toplam 19 sporcunun yanı sıra bölgede çalışan orman işçilerine ait bir çoban köpeği de katıldı.

21 Mayıs Cumartesi günü Ilgaz Mülayim Yaylasına kamp kurulmasını takiben Süt Gölleri ve Gökyar Mevkisine (2250 m) antrenman tırmanışı yapılmış ve ikinci gün olan 22 Mayıs Pazar günü Ilgaz Dağlarının en yüksek noktası olan 2587 m.lik Büyükhacet zirve tırmanışı gerçekleştirildi.

Zirve için sabah 06.15'te kamp alanından hareket eden sporcular üç mevsimi yaşayarak planlandığı gibi 10.30'da zirveye ulaştılar. Şiddetli rüzgar ve yağmurun etkisiyle oluşan sis ve soğuk havas sebebiyle Bayrak ve flama açılarak gerçekleştirilen törenin ardından 11.00'da dönüşe geçilerek yoğun yağmur altında 14.30'da katılan tüm sporcularla birlikte eksiksiz olarak kamp alanına ulaşılarak etkinlik bitirildi.

8 saat süren faaliyet süresince 20 km mesafe ve 1000 m irtifa kat edildi.

Katılan tüm sporcuları kutluyoruz.