İŞKUR'dan Gençlik Spor'a 28 personel

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında İŞKUR'dan Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne 28 kişilik personel desteği.

  • 4566
İŞKUR'dan Gençlik Spor'a 28 personel

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İŞKUR arasında 9 ay süreyle geçerli olacak sözleşme imzalandı.

Sözleşmeyi İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak imzaladı.

13 Eylül'de başlayacak olan Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP), il merkezi, Abana ve Tosya ilçelerinde kamu hizmetlerinin desteklenmesi amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtların ihtiyaçlarının giderilmesi ve barınma şartlarının iyileştirilmesi faaliyetleri için 28 personel 12 Haziran 2024 tarihine kadar istihdam edilecek.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlar bünyesinde yapılacak geçici süreli istihdam için müracaatlar 28 Ağustos ila 1 Eylül tarihleri arasında yapılabilecek. Programlara katılmak isteyen işsiz vatandaşların e-Devlet, İŞKUR e-şube ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden müracaat etmeleri gerekiyor.

Başvuru yapan işsiz vatandaşlardan programda çalıştırılacaklar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile yapılan protokole göre 05 Eylül'de saat 10:00’da noter kurası ile Atatürk Kapalı Spor Salonunda belirlenecek.

Başvuru şartları şu şekilde olacak

Programlardan yararlanmak isteyen kişilerin İŞKUR'a kayıtlı işsiz olması, programa müracaat ettiği tarihte 18 yaşını bitirmiş olması, emekli ve malul maaşı almaması, açık öğretim hariç öğrenci olmaması, SGK kayıtlarına göre çalışmıyor (başvuru tarihinden önce işsiz) olması gerekiyor.

Bir katılımcı TYP’den en fazla dokuz ay yararlanabilecek. (27.09.2017 tarihinden sonra 270 gün süreyle TYP’ye katılmış olan bir kişinin yeniden katılımcı olma imkanı bulunmamaktadır.)

TYP’lere program süresince Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birisinin katılabileceği belirtilirken, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücret net tutarının 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamayacak.

Detaylı bilgiye, Kastamonu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden veya 444 75 87 numaralı telefondan ulaşılabilir.