'Kadınların eliyle CHP'yi iktidar yapacağız'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları MYK Üyesi Merve Kır Kastamonu'yu ziyaret etti. 

  • 2788
'Kadınların eliyle CHP'yi iktidar yapacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Kastamonu Kadın Kolları İl Başkanı Hakime Salman, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Nermin Güney ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra parti üyesi kadınlarla bir araya gelen Merve Kır, kadınların gücüyle CHP’yi ilk seçimde iktidara taşıyacaklarını kaydetti.

CHP iktidarında kadınların yaşadığı sorunlara dair çözüm odaklı çalışmalar yapılacağını söyleyen Merve Kır; “Öncelikle Kadın Bakanlığı kurulacak. Kadınların pek çok alanda pek çok sıkıntıları var. Bu sorunlar çözüme kavuşturulacak. Ekonomiden, işsizlikten, eğitime kadar birçok konuya değinilecek. Aile desteği sigortasını hayata geçireceğiz. Bu sigorta desteği kapsamında ailenin kadınana maddi kaynak verilecek. 18 yıldır AKP iktidarıyla yönetiliyoruz ve git gide artan bir şiddetle karşı karşıyayız. AKP’nin kadına bakış açısını, söylemlerini hepimiz biliyoruz. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da şiddet gören kadınların yanında olacağız. Şiddete uğrayan kadınlar bize istedikleri zaman ulaşabilecek. Kalacak yeri olmayanlara da sığınma evi desteği vereceğiz. Kadın kolları olarak örgütlenme ve üye çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz 81 ilde ve tüm ilçelerde kadın örgütlerimizin olması. Gitmediğiniz, ulaşmadığınız yer kalmasın istiyoruz. Ağustos ayında seçildik. O zamandan bu yana tüm Türkiye’de 10 bin kadın üye yapıldı. Kadınlarımız pandemi döneminde bile vazgeçmeden üye çalışmalarına katıldı. Pandemi döneminde kadınlarımız ne yazık ki çok fazla problem yaşadı. Kadın kolları olarak pandemi de de çalışmalarımızı devam ettirdik. Herkes elinde olanı paylaştı. Bizler alanda olmaya devam edeceğiz. Evde tencereyi kaynatmak zorunda olan kadınlarımıza dokunmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

“KADINLARIN ELİYLE CHP’Yİ İKTİDAR YAPACAĞIZ”

MYK üyelerinin sorumlu oldukları illerde çalışmalarını ara vermeden devam ettirdiklerini belirten Merve Kır; “20 MYK üyesinin sorumlu olduğu iller var. Öncelikle ilçelerde kadın örgütü olmayanlara kadın örgütleri kurduk. STK’ların, kadın muhtarların, esnafın, şiddet gören kadınların yanında olarak onlarla birlikte çalışmalar yapıyoruz. İhtiyaçlar neyse karşılamaya çalışıyoruz. İlk seçimde kadınların eliyle CHP’yi iktidar yapacağız” ifadelerini kullandı.