Kastamonu mutfağı akademide!

Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi, Kastamonu mutfağını ve coğrafi işaretli ürünlerini İstanbullularla ve gastronomi öğrencileri ile buluşturuyor.

  • 3017
Kastamonu mutfağı akademide!

"Kastamonu Mutfağı Akademide" projesinin ilk adımı, 10-11 Kasım tarihlerinde İstanbul Kent Üniversitesi iş birliğinde bir festivalle başlıyor.

Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi (DMKI), 2019 yılında Kastamonu mutfağının geniş kitlelere tanıtılması amacıyla Kastamonu’da gerçekleştirilen yemek festivali "Kastrofest"in ardından, kentin gastronomik değerlerini gastronomi öğrencileri ile paylaşmak üzere "Kastamonu Mutfağı Akademide" adında yeni bir projeye imza atıyor.

İstanbul Kent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü iş birliği ile başlatılan çalışma kapsamında, Kastamonulu ustalar ve üreticiler, bölgeye ait yemekleri, teknikleri ve ürünleri anlatmak üzere öğrencilerle bir araya gelecek.

Türkiye’nin dördüncü yeryüzü pazarı olan "Slow Food Kastamonu Yeryüzü Pazarı" katılımcıları ve Kastamonu mutfağını temsil eden markalar da üniversitede iki gün boyunca bir festival havasında Kastamonu’ya özel üryani eriği, mor sarımsak gibi ürünlerini sergileyecekler.

10-11 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek etkinliğin programı şöyle:

10 KASIM

12.30 - Pazarın açılışı

13.00-13.45 - Coğrafi İşaretli ve Slow Food Nuhun Ambarı Listesinde Yer Alan Ürünlerin Yöresel Mutfakların Gelişimine Katkıları

Moderatör: Gülsen Kırbaş - Uğurlu Konakları / Slow Food Kastamonu Lideri

Konuşmacılar: Emrah İnce - Yeni Çiftçi Platformu, Sevim Özsoy - Siyez Evi, Zeynep Kakınç - Gazeteci, Mutfak Dostları Derneği Önceki Başkanı

14.00-14.45 - Yöresel Mutfakların Nihai Tüketiciye Ulaşmasında Standardizasyon; yöresel lokantaların sürdürülebilirliği

Moderatör; Prof. Dr. Burak Mil - İstanbul Kent Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı

Konuşmacılar: Ebru Koralı - TURYID Kurucu ve YK üyesi, İTO Restoranlar, Yiyecek ve İçecek Komitesi Başkanı, Önder Köse - Restoratör, Anadolu Halk Derneği Başkanı, Duygu Ece Aydın – İksirli Çiftlik & İksir Resort Town

17.00 - Pazar Kapanışı

10 ve 11 Kasım günlerinde saat 10.00-17.00 arası İstanbul Kent Üniversitesi Taksim Kampüsü bahçesinde kurulacak Kastamonu Yeryüzü Pazarı’na uğrayarak yöreye has özel lezzetlerinin tadına bakarak bilgi alabilir, bir gençlik festival atmosferinde keyifli vakit geçirerek alışveriş yapabilirsiniz.