Kastamonu'da Trafik Kazalarında 38 Kişi Öldü

Kastamonu'da bu yılın Ocak-Ağustos ayı içerisinde, trafik kazalarında 38 kişi hayatını kaybetti.

  • 939
Kastamonu'da Trafik Kazalarında 38 Kişi Öldü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türkiye İstatistik Kurumu’nun ortaklaşa hazırladığı “Trafik Kaza İstatistikleri Temmuz ve Ağustos 2015” raporundan derlenen bilgilere göre, Kastamonu’da bu yılın Ocak-Ağustos ayı içerisinde 38 kişi hayatını kaybetti.

Buna göre, Ocak-Ağustos ayı içerisinde Kastamonu’da polis sorumluluk alanında 29 kişi hayatını kaybetti. 2015 yılında kayıtlara “ölümlü ve yaramalı” olarak geçen 611 kazada, bin 226 kişide çeşitli yerlerinden yaralandı.

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü’nün sorumluluk sahasında sadece Ağustos ayına bakıldığında ise, Kastamonu’da “ölümlü ve yaramalı” 127 kaza yaşanırken, bu kazalarda 3 kişi hayatını kaybetti, 256 kişide yaralandı.

Ayrıca jandarma sorumluluk sahasında, Ocak-Temmuz ayında kayıtlara geçen “ölümlü ve yaramalı” 139 trafik kazasında 9 kişi öldü, 289 kişide yaralandı.

Jandarma sorumluluk sahasında sadece Temmuz ayına bakıldığında da, Kastamonu’da “ölümlü ve yaramalı” 43 kaza yaşanırken, bu kazalarda 2 kişi hayatını kaybetti, 101 kişide yaralandı.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)