'Kastamonu'nun yıllık hedefi en az 1 milyon geceleme olmalı'

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, "Kastamonu'nun yıllık hedefi en az 1 milyon geceleme sayısına ulaşmak olmalıdır. Ortalama geceleme süresi de 2 gecenin üzerine çıktığı zaman, Kastamonu potansiyelinin yüzde 50'sinden fazlasını değerlendirmeye başlamış diyebiliriz." dedi.

  • 430
'Kastamonu'nun yıllık hedefi en az 1 milyon geceleme olmalı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karadeniz, Şeyhoğlu Konağı'nda gerçekleştirilen "2018 Kastamonu Türk Dünyası Kültür Başkenti İstişare Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, 2018 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti kapsamındaki en büyük eksikliklerinin vatandaşların düzenlenen etkinlikleri takip etmemesi olduğunu söyledi.

Geçen yıl en çok şikayet edilen konulardan birinin sosyal etkinlik düzenlenmemesi olduğuna işaret eden Karadeniz, "Bu yıl yeteri miktarda etkinlik var ve her etkinlik farklı bir toplumsal yapıya hitap ediyor. Toplumun tamamını bir yelpaze olarak değerlendirirsek yelpazenin her bölümü için ayrı bir etkinliğimiz var. Halkımız kendine uygun programı takip eder ve katılım gösterirse biz de daha büyük şevkle bu faaliyetleri sürdüreceğiz." diye konuştu.

Gelecek süreçte Kastamonu'nun il dışındaki tanıtımına ağırlık vereceklerini belirten Karadeniz, 5 Aralık'ta Türk Dünyası Kültür Başkenti kapanış programını coşkulu şekilde gerçekleştireceklerini anlattı.

Kastamonu'nun Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasıyla turizm alanında ilerleme kaydettiğini dile getiren Karadeniz, "Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinliklerinden dolayı Kastamonu algısı insanlarda oluşmaya başlamış. Kastamonu'nun yıllık hedefi en az 1 milyon geceleme sayısına ulaşmak olmalıdır. Ortalama geceleme süresi de 2 gecenin üzerine çıktığı zaman, Kastamonu potansiyelinin yüzde 50'sinden fazlasını değerlendirmeye başlamış diyebiliriz." ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş da Türk Dünyası Kültür Başkenti programları için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini vurgulayarak şunları söyledi:

"Programları taşeron kullanmadan kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Bunun maddi karşılığı da çok fazla. Herkes özveri ile çalışıyor. Çok ciddi faaliyetler gerçekleştirdik. Programların halkla buluşturulması en büyük isteğimiz. Kastamonu halkı programlardan kendine uygun olanları seçip ona katılabilir. Para ile yapılamayacak olan faaliyetler şu anda Kastamonu'da yapılıyor. "

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının (TÜRKSOY) da üzerine düşen görevi yerine getirdiğini kaydeden Babaş, "Yapacaklarını söyledikleri programları iyi takip ediyorlar. Bizim buradaki amacımız Kastamonu halkına, esnafına ve ilimize en büyük faydayı sağlamaktır." dedi.