Koca Reis, Cumhuriyetle aynı yaşta

Cide'nin 'Koca Reis' lakaplı efsane belediye başkanı Memduh İmer, Cumhuriyetle aynı yaşta. Efsane başkandan 'asırlık hayat' kitabı.

  • 2788
Koca Reis, Cumhuriyetle aynı yaşta

Cide’nin "Koca Reis" lakaplı efsane belediye başkanı Memduh İmer, 28 yıllık belediye reisliğini, siyasi tecrübe ve anılarını torunu Serra Erden'in de katkılarıyla kitaplaştırdı.

1954 ile 1984 yılları arasında Cide Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Memduh İmer, "Söz uçar yazı kalır" diyerek, kitabıyla ilgili olarak önsözde okurlara şöyle seslendi:

"Ben Memduh İmer. Cumhuriyet ile yaşıt, 100 yaşında; yaşlanmamış, yaş almış bir delikanlıyım. Kiminizin babası, kiminizin dedesi, kiminizin ağabeyi, kardeşi, arkadaşıyım. Serra'ya bu kitabı yazdırdım. Çünkü beni ve bizi unutmayın istedim. Hayatta iken yetişebildiklerime hep anlattım; ama yetişemediklerim de olacak biliyorum. Torunlarımızın çocukları ve onların çocukları size de sesleniyorum. Beni tanıyın, Jale'yi tanıyın. Bir yanınız hep Cide'de kalsın. Bizi ve bu güzel memleketi hiç unutmayın.

Bu kitapta hayatımı, deneyimlerimi, siyasi tecrübelerimi, heyecanlarımı ve yegane sevdam Jale'mi okuyacaksınız. Fotoğraflarla geçmişe gidecek, o kareleri zihninizde canlandıracaksınız. 28 yıllık bir belediye reisliğini, 70 yıllık bir evliliği, Türkiye Cumhuriyeti ile aynı yaşıt (100 yıllık) bir ömrü sayfalara sığdırmak elbette mümkün değil. Zihnimde taze kalan anılarımı kaleme almaya gayret ettim…"