Kombos, Ermenistan'a desteğini açıkladı

Rusya'nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yönelik desteğine Güney Kıbrıs Yunan yönetiminden ermeni cevapları.

  • 3677
Kombos, Ermenistan'a desteğini açıkladı

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Kombos bir kez daha Ermenistan'a desteğini açıklayarak Azerbaycan'a çağrıda bulundu.

Ebedi Birlik GİB Kuzey Kıbrıs Temsilciliği Başkanı Serdar Şengül, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos'un ermeni açıklamasına dikkat çekti.

Dün Ermeni mevkidaşı Ararat Mirzoyan ile telefon görüşmesi yapan Kombos, Laçin Koridoru'nun Azerbaycan tarafından abluka altına alınması sonrasında ortaya çıkan sözde insani krize ilişkin Güney Kıbrıs'ın Ermenistan'a desteğini dile getirdi.

Alithia gazetesinin haberinde, "Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile Azerbaycan'ın Laçin Koridoru'nun 'abluka' edilmesinin ardından ortaya çıkan 'sözde' insani krize ilişkin telefon görüşmesini yineledi. Azerbaycan'ı ablukayı kaldırmaya çağırdı." denildi.

Ebedi Birlik'in Kuzey Kıbrıs Temsilciliği Başkanı Serdar Şengül, bu haberi Ebedi Birlik Gençlik Kamu Birliği Başkanı Şahin Aliyev'e ileterek yaptığı açıklamada, "Unutulmamalıdır ki Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Kıbrıs'tan Ermeni terör örgütü ASALA'ya gemilerle silah gönderdi. Ayrıca Rusya'nın Güney Kıbrıs Büyükelçiliği'nin Kuzey Kıbrıs'ta temsilcilik açacağı haberinin ardından yapılan bu açıklama oldukça dikkat çekici ve dikkat edilmesi gereken konulardan biri. Bu gelişmelerin arka planında Rusya-Türkiye, Azerbaycan ve Kıbrıs'taki tüm gelişmelerde önem kazanma noktasındadır." ifadelerini kullandı.