Mehmet Yıldırım, Aday Olacağını Açıkladı

22. dönem Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım 1 Kasım 2015'te tekrarlanacak olan seçimlerde aday olacağını açıkladı.

  • 934
Mehmet Yıldırım, Aday Olacağını Açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

25. Dönem Kastamonu Milletvekili Yıldırım: “Siyaset arenasında her zaman ben de varım”

7 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan siyasi belirsizlik devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçim tarihini 1 Kasım 2015 olarak açıklaması eski vekilleri harekete geçirdi.

22. dönem Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım 1 Kasım 2015’te tekrarlanacak olan seçimlerde ‘Ben de varım’ dedi.

Genel seçimlerden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümeti kurma görevini Başbakan Ahmet Davutoğlu'na vermiş, ancak hükümetin kurulabilmesi için 45 günlük yasal sürenin dolmasına 2 gün kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 Kasım 2015 tarihinde seçimlerin yenileneceğini resmen açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim tarihi vermesi eski vekilleri de harekete geçirdi. 22. Dönem Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım, yaşadığı sürece halka hizmet etme adına siyaset arenasında var olduğunu ifade ederek 1 Kasım’da yenilenmesi planlanan seçimlerde tekrardan aday olacağını açıkladı.

“CUMHURBAŞKANININ ALDIĞI KARARIN TARTIŞMASI OLMAZ”

7 Haziran seçimleri sonrasında partiler arası yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkmadığını ifade eden Mehmet Yıldırım, Cumhurbaşkanı tarafından alınan erken seçim kararının yerinde olduğunu söyledi. Siyaset arenasında önemli çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Mehmet Yıldırım: “Yaklaşık 45 yıldan beri siyasetin aktif olarak içerisindeyim. Kimi zaman göz önünde kimi zaman ise geri planda siyaset yapmayı her zaman sürdürdüm. Ama bir şey var ki ben siyaseti araç olarak değil amaç olarak gördüm. Bir nevi baba vasiyetini yerine getirdim ve getirmeye de devam ediyorum. Ülkemiz önemli bir süreçten geçiyor. Son dönemlerde artan terör olaylarına devletimiz gereken en ağır cevabı veriyor. Bizim toplumsal barışı tamamen sağlamamız için hükümeti bir an önce kurmamız gerekiyor. Seçimlerden sonraki 45 günlük sürede hükümet maalesef kurulamadı. Partiler arasında yapılan görüşmelerden bir sonuç elde edilemedi. Parlamento tıkandı. Bu aşamada Cumhurbaşkanı vermesi gereken kararı vererek seçim tarihini açıkladı. Elinde yasal yetki bulunan Cumhurbaşkanı’nın aldığı kararın tartışması olmaz diye düşünüyorum” dedi.

“KİMSEYE RAKİP DEĞİLİM”

Son seçimler sonrasında birçok kişinin yeni vekil olduğunu belirten Yıldırım: “Yeni seçilen arkadaşlarıma rakip olmak gibi bir niyetim yok ve asla olamaz. Deneyimli, eski bir milletvekili olarak ülkem için bir faydam olabilirse ne mutlu bana.  Ben ölene kadar siyasetin ve Kastamonu’ya hizmet etme duygusunun içerisinde olacağım. Ben 1 Kasım’daki seçimler için adaylık başvurusunda bulunacağım. Eski bir vekil olarak seçildim, yatayım kenarda diye bir düşünceye sahip değilim. Kastamonu için, Kastamonulular için hizmet yarışında olmaya her zaman devam edeceğim” diye konuştu.

“EN BÜYÜK HAKEM MİLLETTİR”

Ülkede yaşanan siyasi tıkanıklığın millet tarafından çözüleceğini kaydeden 22. Dönem Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım: “Partiler arasında oluşan uyuşmazlık sonucunda kısa süreli de olsa bir siyasi tıkanıklık meydana geldi. Ama oluşan siyasi tıkanıklığı da yine millet çözecektir. Milletten büyük hakem yoktur. Gelinen süreçte yeni bir yapıya ihtiyaç olduğu ortaya çıkmıştır. Süreci geniş yelpazede düşünmek gerekiyor. 1 Kasım’da tekrar edilmesi planlanan Genel Seçimlerin şimdiden tüm ülkeye hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Kazım BOLAT