Öğrencilerden şehitlere vefa programı

Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Çanakkale şehitlerine yönelik anlamlı bir etkinliğe imza attı.

  • 1140
Öğrencilerden şehitlere vefa programı

Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Çanakkale şehitlerine vefa programı düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, Çanakkale şehitleri saygı ve minnetle anıldı.

Kastamonu Eğitime Destek Platformu tarafından  düzenlenen "Şehidime Benden Bir Hatim Kampanyası"nda, 18 Mart Çanakkale şehitleri başta olmak üzere afetlerde şehit olanlar ve bütün şüheda için okunan binlerce hatm-i şerifin dua programı Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından cuma namazı öncesi Hz. Pir Şeyh Şabanı Veli Camisinde yapıldı.

Öğrencilerden şehitlere vefa programı

Okunan mevlid-i şerif, ilahi-kaside ve aşr-ı şeriflerin ardından Okul Müdürü Mehmet Doğan, Çanakkale Zaferi, vatan sevgisi, şehitlik vb. konuları içeren bir konuşma yaptı.

Yapılan hatim duası ile program sona ererken, cuma namazı imamet ve müezzinlik vazifeleri de öğrenciler tarafından yerine getirildi.

Şeyh Şabanı Veli İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Emincan Tütüncüoğlu cuma hutbesini irad ederken cuma namazını Ramazan Yıldız kıldırdı. Müezzinlik görevini ise Furkan Yavuz ve Mehmet Akmehmetoğlu yaptı.

Okul Müdürü Mehmet Doğan, "Bu vesile ile vatan, bayrak, din ve devlet için canlarını feda bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, 'şehidime benden bir hatim kampanyası'na maddi ve manevi destek veren herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Cemaat tarafından büyük bir takdir ve beğeni gören programı yapan Şeyh Şaban Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencilerini kutluyoruz.