Pazarda denetim! Bazı ürünlere el konuldu

Gıda hattına gelen şikayeti değerlendiren ekipler, Salı ve Çarşamba pazarlarında denetim yaptı. Bazı ürünlere el konuldu.

  • 1626
Pazarda denetim! Bazı ürünlere el konuldu

ALO 174 Gıda Hattına gelen bir şikayet üzerine 12-13 Mart 2024 tarihlerinde Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekiplerince Salı ve Çarşamba pazarlarında denetim yapıldı.

Yapılan denetimler neticesinde; etiketsiz, etiketinde eksiklikler olan, nerede üretildiği belli olmayan zeytinyağı, tereyağı görüntüsü verilmiş margarin, tost peyniri ve sucuk ürünlerine el konularak numuneleri alındı. Analiz sonuçlarına göre gerekli idari işlemler yapılacak.

Kastamonu Valiliği yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Denetimler; il dışından söz konusu ürünleri getirip satan şahıslara yönelik olup, çiftçilerimizin köyden kendi üretip getirdiği ürünlerle ilgili değildir.

Yapılan işlemlerle ilgili, 14 Mart 2024 tarihinde 'Köylü vatandaşlara yasak getirildi' şeklinde çıkan haberler doğru değildir. Pazar yerlerindeki çiftçilerimizin ve vatandaşlarımızın ürünleri ile ilgili herhangi bir işlem yapılmamıştır. Kendilerine yukarıda bahsedilen sahte ürünleri almamaları konusunda ekiplerce sözlü uyarılarda bulunulmuş olup kendi ürettikleri ürünlerle ilgili herhangi bir müdahalede bulunulmamıştır.

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekipleri, tüm vatandaşlarımızın temiz ve sağlıklı gıdaya erişimleri konusunda herhangi bir taviz vermeden sürekli sahada olacak ve özellikle taklit-tağşiş yapılan ürünlere yönelik denetimler ramazan ayında da devam edecektir."