"Demokrasinin vazgeçilmez parçası haline gelmişlerdir"

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 335
&quotDemokrasinin vazgeçilmez parçası haline gelmişlerdir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vidinlioğlu yazılı mesajında; "Basında sansürün kaldırılışı olan 24 Temmuz 1908 tarihine istinaden, ülkemizde 111 yıldır her yıl 24 Temmuz günü ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ olarak kutlanmaktadır.

Her şeyin hızla gelişmekte olduğu günümüzde etkinliği ve önemi her gün artan basın ve yayın kuruluşları, demokrasimizin vazgeçilmez parçası haline gelmişlerdir.

Basın kuruluşlarımız gerek dünyadaki gerek ülkemizdeki gelişmeleri, doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunarak toplumu aydınlatmak gibi büyük bir görev ve sorumluluğu da üstlenmişlerdir. Bu çok önemli toplumsal görevi, zaman ve mekân gözetmeksizin, büyük bir özveri içinde yerine getiren değerli basın çalışanlarımızın çalışmaları takdirle karşılanmaktadır. Basın kuruluşları, tüm dünyadaki gelişmeler hakkında toplumu bilgilendirmenin yanı sıra vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması gibi önemli bir misyonu da üstlenmektedir.

Kamuoyunu aydınlatan, bilgilendiren ve toplumun haber alma ihtiyacını karşılayan, her türlü zorluğa karşın, basın meslek ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olan, kamu yararını gözeten, doğru bilgiyi hızlı ve tarafsız bir şekilde halka ulaştıran başta Kastamonumuz’daki basın mensubu arkadaşlarımız olmak üzere tüm basın çalışanlarımıza emekleri, çabaları ve çalışmaları için teşekkür ediyor, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum."