Romon, ruhsatı aldı

Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) ikinci fabrikası bulunan Romon Group, çalışma ruhsatını aldı.

  • 2982
Romon, ruhsatı aldı

Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) ikinci fabrikasını yapan ancak Yönetim Kurulu Başkanı Enüs Koç ile arasında kişisel husumet oluştuğu için uzun süre çalışma ruhsatını alamayan Romon Group, dün itibariyle fabrikasının çalışma ruhsatını aldı.

14 Mayıs Milletvekilliği seçimleri öncesinde Kastamonu kamuoyunu meşgul eden Romon Group'un ruhsat konusu nihayet dün itibariyle verildi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Enüs Koç Başkanlığında toplanan 5 kişilik Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi yaptığı oylamada 3/2 kabul ederek Romon Group'un ruhsatının verilmesini kabul etti.

OSB Yönetimince dün itibariyle de ruhsat yazısı Romon Group Sahibi Ayhan Kömeç’e imza karşılığında teslim edildi. Böylece seçimlerden önce Kastamonu gündemini oldukça meşgul eden bu konu Romon Group sahibi Ayhan Kömeç başta olmak üzere çalışanlarını sevindirdi.

Romon, ruhsatı aldı

NE OLMUŞTU

Kastamonu OSB'de önceki yıllarda satışa çıkartılan parseli parasıyla satın alan Romon Group'a, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Enüs Koç’un muhalefeti nedeniyle çalışma ruhsatı verilmedi. Enüs Koç'a karşı savaş açan fabrika sahibi Ayhan Kömeç, konuyu önce yargıya taşıdı ardından dönemin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a seçimlerden bir gün öncede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taşımıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile dönemin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Romon Group’a eksiklerini tamamlaması için 6 ay süre verilmesi kararını aldı.

Bu süre içinde Romon Group'un yeni fabrikasını incelemek üzere Kastamonu Makine Mühendisleri Odası'nın da dahil olduğu bir bilirkişi heyeti olarak inceleme yapıldı. Bilirkişi heyeti fabrikanın açılmasına her hangi bir engel olmadığı yönünde olumlu rapor verdi.

Bu gelişmenin üzerine Kastamonu OSB Yönetimi konuyu yeniden görüşmek üzere toplandı ve 3/2 kabul ederek ruhsatın verilmesini kararlaştırdı.