Sağlıkta bilgilendirme eğitimleri sürüyor

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından verilen bilgilendirme eğitimleri devam ediyor.

  • 1379
Sağlıkta bilgilendirme eğitimleri sürüyor

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinesinde, İlçe Sağlık Müdürlükleri ile Merkez Toplum Sağlığı Merkezi ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezleri vasıtasıyla 2023 yılında vatandaşlara yönelik bilgilendirme eğitimleri yapıldı.

2023 yılında; Üreme Sağlığı Halk Eğitimi kapsamında 399 eğitim, Diyabet, Hipertansiyon ve Kardiyovasküler Hastalıklardan Korunma Halk Eğitimi kapsamında 425 eğitim, Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Halk Eğitimi kapsamında 649 eğitim, Kanserde Farkındalık Halk Eğitimi kapsamında verilen 1361 eğitim ile 103 okulda, ortaokul öğrencilerine yönelik, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite ve skolyoz hakkında bilgilendirme eğitimleri verildi.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinesinde, 2023 yılı faliyetleri kapsamında eğitim değerlendirmesi olarak, Kastamonu Merkez ve ilçelerinde toplam 2 bin 937 Halk Eğitimi gerçekleştirildi.

Yapılan açıklamada, "Bakanlığımız yıllık planlamalar ve programları doğrultusunda eğitim planlamalarımız 2024 yılında da devam edecektir." denildi.