Taşköprü'de sarımsak sezonu açıldı

Taşköprü Sarımsağı Pazarı'nın 2023 yılı sezon açılışı yapıldı.

  • 6609
Taşköprü'de sarımsak sezonu açıldı

Taşköprü'de yetişen dünyaca ünlü olan ve geçtiğimiz yıllarda AB coğrafi işaret belgesi alan Taşköprü Sarımsağı Pazarı’nın 2023 yılı sezon açılışı yapıldı.

Sarımsak pazarı alanında gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet İpek, bu yıl 22 bin 500 dönüm alanda sarımsak dikimi gerçekleştiğini belirterek 2023-2024 sarımsak sezonunun üreticilere ve ilçe halkına hayırlı olmasını diledi.

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, "Çiftçimizin beyaz altın adıyla taçlandırdığı Taşköprü sarımsağımız hasat edilerek pazara indi. Bu aşamaya gelene kadar üreticilerimiz birçok sıkıntı yaşadı. Bugün ne fındığın ne de çayın fiyatı düşmezken tam tersine tavan yapıyor. Bizim sarımsağımızı yetiştirmek hepsinden daha da zahmetli. Çiftçilerimizden ricam lütfen kendi aramızda rekabete girmeyelim. Bir kardeşimiz sarımsağını yüksek fiyattan satıyorsa bir diğeri elimdeki sarımsağı bir an önce bitireyim düşüncesi ile daha ucuza satmasın. Hep bundan dolayı sarımsağımız değerinin altında kalıyor. Çiftçilerimiz kendilerine güvensinler, tüm çiftçilerimize hayırlı sezonlar diliyorum." dedi.

Taşköprü'de sarımsak sezonu açıldı

Konuşmaların ardından din görevlisi Cemali Çoban tarafından dua edilerek 2023 Sarımsak Pazarı sezon açılış kurdelesi üreticilerle birlikte kesildi.

Gerçekleşen açılış programının ardından Taşköprü Belediye Başkanlığı tarafından çiftçilere çorba ikram edildi.