Taşköprüspor hedef büyüttü

Kastamonu Amatör Futbol Ligi'nin lideri Taşköprüspor, hedef büyüttü.

  • 1437
Taşköprüspor hedef büyüttü

Kastamonu Amatör Futbol Ligi'nin lideri Taşköprüspor'un birinci hedefi lig şampiyonluğunu kazanmak, sonrasında da BAL (Bölgesel Amatör Ligi) liginde yer almaktı.

Birinci hedefe emin adımlarla yaklaştığı görülürken, grupta lider ve ardından gelen diğer iddialı takım Tosyaspor ile arasındaki puan farkını 5'e çıkardı.

Bu hafta kendi sahasında Yurdumspor’u 4-1 fark ile yenerek liderliğini devam ettirirken, takipçisi Tosyaspor kendi sahasında Ormanspor ile 1-1 berabere kalınca Taşköprüspor arayı açtı ve ligin sonunda şampiyon olacak havasına iyice girdi.

Taşköprüspor’un bu seneki hedefi, başta dediğimiz gibi büyük oynamak ve Özel İdare ile baraj maçını alarak, yıllardır Kastamonu’yu başarılı şekilde temsil eden İl Özel İdaresi takımını geçip Kastamonu’yu Taşköprüspor olarak BAL liginde temsil etmek.

Kulüp Başkanı Hüseyin Altan’ın hayali vardı. Yaşadığımız pandemi dönemi sonrasında Kastamonu’dan iki takım olarak BAL ligine katılan Taşköprüspor, statünün saçmalığı nedeniyle çok başarılı sezon geçirmesine rağmen, Kastamonu kontenjanı bir takım olduğu için, tekrar 1 takıma dönüldüğünden, o zamanki özel durumun sona ermesinden dolayı başarılarını tarihe yazarak amatör lige devam etti. Başkanın hayalindeki BAL ligine katılma azmi bu sene gerçekleşecek diye takım kurup mücadele etmesi 'O sene bu sene' taktiği ile maçlara çıkıyor. Kastamonu futboluna büyük değerler yetiştirmiş (İsmail Dönmez, Ertan Şenel, Yılmaz Kesici) gibi.

İkinci büyük ilçemiz rahatlıkla BAL liginin yükünü kaldırabilecek, yeni hedeflere yelken açabilecek kapasitede. Bu sayede yeni yıldızların futbol dünyası ile buluşması ve medarı iftiharımız KSK‘ya da yerli futbolcu yetiştirmesi açısından büyük önem kazanıyor.

Geçmişi başarılarla dolu, sarı kırmızı renklerin sahibi Taşköprüspor’a bu mücadelede başarılar dilerken, başaracağına da inancımız tam. Yolunuz açık, sonucu zaferlerle dolu olsun.

Haber : Emin Eğri