Topaloğlu, 'Sağ seçmen sola oy verdi'

Yeniden Refah Partisi Kastamonu Belediye Başkan adayı Topaloğlu, 'Merkezi hükümete ve adaya olan kızgınlıklar nedeniyle sağ seçmen sola oy verdi.' dedi.

  • 973
Topaloğlu, 'Sağ seçmen sola oy verdi'

Yeniden Refah Partisi Kastamonu Belediye Başkan adayı Metin Topaloğlu, 31 Mart seçimlerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Topaloğlu, "Seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bizi destekleyen, desteklemeyen, seçim sürecinde güler yüzünü misafirseverliğini esirgemeyen Kastamonu halkına teşekkür ederim. Bizlere kapısını açan ağırlayan kurum ve kuruluşlara, çalışanları ve yöneticilerine, iş yerleri ve esnaf kardeşlerimize, kar demeden, yağmur yağış, kış demeden seçim çalışmalarında desteğini esirgemeyen partimizin güzide üyelerine, aileme, Kastamonu halkımıza gönülden teşekkürü borç bilirim. Sadece seçim günü değil diğer tüm zamanlar yine aranızda olmaya sizleri ziyaret etmeye sorunlarınızı dinlemeye devam edeceğim." dedi.

"TÜRKİYE'NİN ÜÇÜNCÜ PARTİSİ OLDU"

"Seçim sonuçları itibariyle halkın teveccühü ile Türkiye’nin üçüncü partisi olan Yeniden Refah Partimizce, adayların verdiği sözlerle ilgili denetim görevimizi yerine getireceğiz." diyen Topaloğlu, "Seçimi kazanan CHP adayı Sayın Hasan Baltacı’yı ve ekibini tebrik ederim. Halkımızın sözü üstüne söz olmaz, halkımız değişim istedi. Dayatma adaylara karşı ülke geneli seçim sonuçlarına baktığımızda ağır bir uyarıda bulundu. Sığınılan adresi tasvip etmesemde umarım bu uyarı merkezi hükümetin dikkatini çekmiştir. Sonuçları kestirilemeyen, açıklanan adayları itibari ile şaşkınlık yaratan çok farklı bir seçim atmosferi yaşadık. İlk kez bu seçimde toplumsal kuralları hiçe sayan, otobüs duraklarına, trafik yasağı olan meydanlara, yaya kaldırımları ve engelli yollarına araçlarını park eden, göze hoş gelmeyen binlerce afişi gelişigüzel asan adaylar gördük. Adaylar birbirlerine karşı birçok iddialarda bulunup belgeleri ile ekranlarda medyada boy gösterdiler. Seçimi kazanmak adına gıda kolileri, çekler, iş vaatleri havada uçuştu. Birde çok önemli bir husus varki sayın MHP adayı belirtti, bir adayın Polis Okulu’na randevu ve öğrencilere yemek davetini okul müdürü haklı gerekçelerle geri çevirdi diye müdürünün tayinini çıkardıklarını açıkladı. Siyasetin olmadığı ve aynı zamanda yüksekokul statüsünde olan Polis Okulu'na yapılan bu markaj nedeniyle görevini layıkıyla tarafsız bir şekilde yapan müdürün görevinden alınması sonuçları itibari ile taraflı tarafsız seçmeni, polisimizi ve askerimizi üzmüş, sonuçları sandığa da yansımıştır. Asıl etkisi uzun vadede olacak kendini bilmez birkaç kişinin kişisel tasarrufu ile yapılan bu hadsiz hareketin partilerine ne kadar zarar verdiğini vereceğini sonraki seçimlerde görecekleri tartışılmaz. Bu hususta son sözü vatandaşımızın takdirine bırakıyorum. Bu anlamda üslubunu bozmayan güzel bir seçim kampanyası yürüten demokrasiye renk katan diğer tüm adayları tebrik ediyorum." diye konuştu.

"SAĞ SEÇMEN SOLA OY VERDİ"

Topaloğlu, "Seçim genel itibari ile merkezi hükümete ve adaya olan kızgınlıkları nedeniyle sağ seçmenin sola oy vermesi neticesinde 30 yıl sonra Kastamonu’da CHP adayı aynı zamanda milletvekili olan Sayın Baltacı’nın seçilmesi ile sonuçlanmıştır. Vatandaşımızın merkezi hükümete ve aday tercihine olan tepkisinin büyüklüğü oy veren iki kişiden birinin sol adayı tercih etmesi, mevcut Kastamonu’nun üç vekilinin bile ikiye düşmesini göze alma, oy kullanmaya dahi gelmeyen sayıları yüzde 25'i bulan 20 bin kişi ile geçersiz oy kullanan 3 bin 500 kadar seçmenin davranışından anlaşılabilir. Baktığımızda seçmenin ciddi bir oranda yüzde 33’ü tepki göstermis sandığa gelmemiş veya geçersiz oy kullanmıştır. Toplam 88 bin 110 seçmenin 68 bin 146'sı sandığa gitmiş, 3 bin 452'si ise geçersiz oy kullanmıştır. Geçerli oy sayısı 64 bin 694'tür. Seçime katılım oranı yüzde 77,34, geçerli oy oranı ise yüzde 67'dir. Bu tabloda oy kullanmayan ve geçersiz oy kullanalara baktığımızda yüzde 33 civarında 23 bin 416 seçmen yani her üç-dört seçmenden biri oy kullanmamış veya geçersiz oy kullanarak iradesini sandığa yansıtmayıp partisinin adaylarına, genel ekonomik duruma özellikle emeklilerimize reva görülen açlık sınırının altındaki maaşlara tepki göstermişlerdir." diye konuştu.

"GÖZÜNÜ KARARTAN HALKIMIZ TEPKİSİNİ GÖSTERDİ"

Metin Topaloğlu, "Milli muhafazakar Kastamonu seçmeni sol adayı seçerek sürpriz yapmış kendilerini temsil eden üç vekili de ikiye düşürerek şaşırtıcı bir tabloya imza atmıştır. Sebeplerine gelirsek, Kastamonu Mart 2024 TÜİK verilerinde Türkiye’nin en fakir ili olarak açıklanmıştır. Eğitimde, sağlık alanında, tarımsal destek anlamında, genel bütçeden alınan katkı ve yatırımlarda en sonlarda yer alması, uyuşturucu madde kullanımının yaygınlaşması, yaşlı nüfusun en çok olduğu dolayısıyla ev kirasına bile yetmeyen çalışabilirse ek iş yapmaya çalışamıyorsa ölüme terkedilen 10 bin TL maaşa mahkum edilen emeklilerimizin çokca yaşadığı ilimizde gözünü karartan halkımızın tepkisinin sonucudur. Bu şımaranlar ile bunalanların seçimiydi aslında, yaptım oldu dönemi bitti. Bu güne kadar tölerans tanıyan, sineye çeken halkımız varlığını hatırlattı. Halk partiler için değil, partiler halk içindir. Seçimin galibi tartışmasız halkımızdır. Kastamonu’yu değerlendirirsek; milli, muhafazakar Kastamonu sol partiyi desteklemiş, kendisini temsil için sekiz ay önce seçtiği vekili belediye başkanı seçerek ilimizi Gazi Meclis'te temsil eden üç olan vekil sayımızın ikiye düşürmesine olanak tanımıştır." diye konuştu.

"MİLLET, DERSİNİ VERDİ"

Topaloğlu, "Seçimde; Ahlaklı belediyecilik, beş dakika düşünüp beş yıl kaybetmeyelim, sonradan eyvah demektense Refah diyelim, üç vekili ikiye düşürmeyelim, madde kullanımı artışı hususuna dikkat çekip milli manevi değerlerimize sahip çıkalım diye uyarılarda bulunduk, Yeniden Refah Partisi olarak görevimizi yapmaya gayret ettik. Takdir yüce milletimizindir. Son yıllarda halktan kopuk, ekonomiyi yönetemeyen, sosyal dengeyi, adalet hissini bozanlara ve hükümete bir ders lazımdı millet bu dersi verdi, ama yapılan tercihlerde yanlışa imza atılmışsa ve seçilenler sözlerinde durmayıp ülkemize ve şehrimize bir katkıları olmazsa acı dersi bizlere CHP belediyeciliği verecektir." diye konuştu.

BALTACI'YI TEBRİK ETTİ

Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan adayı Metin Topaloğlu, "Sizlerin takdiri ile Belediye Başkanı seçilen Sayın Hasan Baltacı'yı ve ekibini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Kastamonu’muza verdiği sözleri ve daha fazlasını yapmasını diğer adayların açıkladığı halkımızın faydasına olan projeleri de dikkate almasını istiyoruz. Şehrimizin ve halkımızın refahına giden yolda doğru yaptığı her işte yanında olacağız desteğimizi esirgemeyeceğiz. Kastamonu’nun kaybedecek bir anı bile yoktur. Çok geri kalmış yalnız bırakılmıştır. Yerel ve genel siyasette hakettiği yeri ve payı alması, hem belediye olarak hem milletvekillerimiz hem de bakanımızın çok fazla gayret ederek şehrimizin her yerinin büyükşehir mantığında hizmet alıp istihdam odaklı yatırımlarla insanların umutlarının yeşermesini, seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dilerim. Seçim sürecinde bizlerden desteğini esirgemeyen yoğun bir çalışma temposunda bizleri yalnız bırakmayan parti üyelerimize ve vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.