Yurdum Gençlik, 2. Lig için mücadele edecek

Yurdum Gençlik Spor Kulübü, grup şampiyonu olmasının ardından nisan ayında voleybol erkekler 2. ligine yükselme mücadelesi verecek.

  • 1922
Yurdum Gençlik, 2. Lig için mücadele edecek

Türkiye Voleybol Federasyonu 2023-2024 Sezonu Erkekler Bölgesel Ligi'nde mücadele eden Yurdum Gençlik Spor Kulübü, 1-3 Mart tarihleri arasında 18. Grupta Çankırı ilindeki müsabakalara katıldı.

İlk gün karşılaştığı ev sahibi Çankırı Yurdum Spor Kulübünü 3-0, ikinci gün bir diğer ev sahibi olan Çankırı Anadolu Feneri Spor Kulübünü yine 3-0 ve son gün Cide Voleybol Spor Kulübünü 3-1 skorla mağlup eden Yurdum Gençlik ve Spor Kulübü, grubu şampiyon olarak tamamladı.

Kulüp, bu sonuçla birlikte nisan ayında yapılacak olan Türkiye Voleybol Federasyonu Erkekler 2. Ligi'ne yükselme maçlarında ilimizi temsil etmeye hak kazandı.

"Amacımız, profesyonel liglerde şehrimizi temsil etmek"

Kulüp antrenörü Metin Abdullah Yamandağ, "Takımımız Çankırı'da oynanan müsabakalarda güzel bir performans sergiledi. Sporcularımızın emeğine sağlık. Öncelikli amacımız Kastamonu'da erkek voleybolunu hak ettiği yere getirmek ve profesyonel liglerde şehrimizi temsil edebilmek. Bu hedefle nisan ayında oynayacağımız Play-off müsabakalarında başarılı olup önümüzdeki sezon şehrimizi Erkekler 2. Ligi'nde temsil etmek istiyoruz. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Yurdum Gençlik ve Spor Kulübünün antrenörü ve sporcuları şu şekilde sıralandı:

Antrenör Metin Abdullah Yamandağ. Sporcular; Kaan Çakır, Talha Yavuz, Mert Akçıl, Alp Şengül, Buğra Çınar, Efekan Şen, Emir Kılıç, Abdullah Suna, Umut Yorulmaz, Oğuzhan Sancaktar, Muhammed Ali Mert, Ali Asaf Cengiz, Enis Kemal Kaynak, Burak Öztürk.