'KSK amacına ulaştı ama...'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'KSK amacına ulaştı ama...'

  • 2850

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, sahasında Arnavutköy Belediyespor'la karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz GMG Kastamonuspor, Arnavutköy Belediyespor'u 3-1 mağlup etti.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "Bu gün beklenen misafir aniden geldi. Rakibimiz değil geceden gelen misafirimiz KAR.

Öyle ki tamamen beyazla kaplı zemin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü elemanlarının yoğun ve hummalı çalışmaları sonucunda 1 saat gecikme ile maçın oynanmasına yetiştirildi. Hava açık, ılık olmasına rağmen zemin yumuşaktı ve kaymalara müsait bir çim dokusu oluştu. Her iki takımın oyuncuları da bu nedenle top kaybı yaşadı.

Maça baktığımızda klasik sayılacak bir takım kadrosu ile maça çıkıldı.

Henüz daha ısınma aşamasındayken bir hücumumuzda rakip ceza alanında topu önünde bulan İsmail Güven'in ceza alanı üzerinden vurduğu sert şut rakibe de çarparak ağlarla kucaklaştı.

Golden sonra hastalığımız adeta nüksetti. Oyunu rolantiye almak ve gol yememek psikozu yine başladı! Bazı ataklar da yapıyorduk ama rakip golü yedikten sonra onlarda hücumu düşündükleri için fazla atak yapmayı beceremedik!

Bu şansı 24. dakikada İlyas Kubilay ile yakaladık ama atamadı. Hafif çaprazdan, açılan kalecinin üzerinden aşırtmak varken topu kaleciye teslim etti. Bu gol olsaydı oldukça rahatlayacaktık.

Devre böyle bitecek derken, 41. dakikada soldan ceza alanına havadan orta yapan rakip, savunmamızın müdahale edemeyişinden dolayı 30 nolu oyuncuları Sirac beraberlik golünü attı. Bizim için soğuk havada gerçekten soğuk bir duş oldu!

İkinci yarıya Ramazan'ın yerine Yiğitali ile başladık. 47. dakikada frikik atışımızın üst direğin altına vurarak dönmesini takip eden Okan galibiyet golümüzü attı.

Golden sonra yine rakibin baskısını hissettik, bu arada kontratak şansı yakalıyorduk ama bunlardan da faydalanamadık. Dakikalar ilerlerken 68. dakikada Yusuf'un golü Arnavutköy'ün tüm direncini kırdı. Sonuç olarak 3-1 maçı kazandık.

Galip geldik ama hücumda çoğalamama hastalığımız devam ediyor. Hocanın da Yusuf'u başarılı iken bile illa değiştirme huyu devam ediyor!

İlk yarının son maçını oynayarak ikinci yarıya hazırlık başlayacak. Ara transfer de bu takıma iki forvet ve iki orta saha oyuncusu gerekiyor. Hatlar arası mesafe çok açık oluyor, Oyunu yönlendirecek bir akıllı ayak şart.

TARAFTARA SİTEM

Bir yıldır her önüne gelen 'YENİ STAD' diyor. Bu günkü maça baktığımızda bunu hak etmiyoruz asla! Açık tribünün yarısı boş. Onun yanındaki tribün zaten boş. O zaman neyimize yeni stad! Bu stadın eksiklerini yenileyerek devam! Takımı şimdi desteklemeyeceksek ne zaman destekleyeceğiz. Soğuk hava etkili sayılır ama mazeret sayılmaz.

Yorumlar 2
cancanan 24 Aralık 2023 19:15

KSK yolu yarıladı artık büyük bir aksilik şanssızlık olmazsa şampiyon gibi. Peşinden gelen takımlar daha ligin ilk haftalarında yorumlarımda belirttiğim gibi aciz ve yetersiz takımlar. Mesela Amed, ligin ilk haftalarında 7 maçlık bir galibiyet serisi vardı o hafta Arnavutköyle İstanbulda berabere kaldıkları maçı izledim ve bu takım iş yapmaz gelecek haftalarda çok puan kaybeder maç kazanamaz diye o gün yorum yazmıştım. Amedin çok yetersiz ve güçsüz kadrosu olduğunu gelecek haftalarda doğrudürüst bir galibiyet alamayacağını ve çok puanlar kaybedeceğini bundan 9 hafta önce öngörmüştüm ve öngörüme uygun olarak son 9 haftada 2 kez galip gelebilmiş 2 kez yenilmiş 5 kez berabere kalmış. Sürekli takılmış yani. Iğdır da aşağı yukarı Amed ayarında bir takım. Isparta ve Erzincan ise çok daha zayıflar. Amed veya Iğdır bir kaç üst düzey takviye yaparsa belki bizimle yarışabilir fakat KSKnın da transfer yapacağını düşünürsek pek birşey farketmeyecektir. Öte yandan KSK"nın fikstür avantajı olacak 2.devre, zor deplasmanlarını ligin ilk devresi oynadı ve güçlü(!) rakiplerini 2.devre kendi sahasında konuk edecek. Bundan sonra önü açık. Çok değerli ve fedakar bir Onursal Başkan, kaliteli bir yönetim kurulu, tecrübeli ve başarılı bir teknik direktör ve dinamik bir futbolcu kadrosu ki 4 futbolcumuz bu ligin üstünde bir kalitede ve bu lige fazla gelen diyebileceğimiz, kariyerli ve maç koparan futbolcular. Tebrikler. KSKnın başarıları devam edecektir. Tribün konusuna gelirsek, Açık Tribünün yarısı değil Kapalı tribünün de yarısından çoğu boş. Muhtemelen karşıdaki açık tribün tamamen boştur. Stadyumun tümündeki toplam seyirci 250-300 kişi civarındadır. Bi kadar seyirci amatör ligdeki Tosyanın Taşköprünün maçlarına da geliyor. Muhtemelen gelecek sezon 1.lige çıkılırsa da bu tribünlerle idare edilecek yeni tribün yapılmayacaktır. Çünki ilgi yok bu açıkça görüldü. Stadyumun seyirci kapasitesi kayıtlara göre 4150 kişi. Maça girişi ücretsiz yapsanız bile bu tribünlerin full olacağını sanmam. Saygıyla.

Fatih Duman 24 Aralık 2023 18:54

İlçelerden maça gelecek olan bir sürü insan ulaşım sıkıntısı olduğundan dolayı ve maçın oynanıp oynamayacağı belli olmadığından gelemedi.

Bakmadan Geçme