CHP'den istifalar sürüyor

Kastamonu'da CHP'den istifa ederek AK Parti'ye katıldılar.

  • 920
CHP'den istifalar sürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa ederek AK Parti'ye katılan Sunay Eşkil, Nusretcan Eşkil ve Mehmet Tokuroğlu'nun rozetlerini AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Akif Güzel taktı.

İstifa sebeplerini ve AK Parti'ye neden katıldıklarını açıklayan Sunay Eşkil, Nusretcan Eşkil ve Mehmet Tokuroğlu; gönül verdikleri partinin Kastamonu'daki temsilcileri olan Hasan Baltacı, Hikmet Erbilgin ve İlke Karabacak tarafından aile şirketine dönüştürüldüğünü gördüklerini, birçok vatansever CHP'linin HDP ile yan yana olan bu kişiler yüzünden partilerinden uzaklaştıklarını, bir çoğunun da bu durumu sorgulamaları sebebiyle bu ekip tarafından uzaklaştırıldıklarını, bu yüzden de hem hizmet ettikleri, hem de gönül verdikleri partilerinden istifa ederek kendilerini daha iyi ifade ettiklerini düşündükleri AK Partiye katıldıklarını söylediler.

Kendileri gibi bu durumu sorgulayan, bir çok vatansever CHP'linin de olduğunu söyleyen Sunay Eşkil, Baltacı'nın milletvekili olarak tekrar seçilmesi için partide 8 ay önce gece gündüz çalıştıklarını, ilçelerde de aynı gayretle çalıştıklarını, bu çalışmaların sonucu olarak da Baltacı'nın vekil seçildiğini, ancak gelinen noktada 8 ay önce seçilen milletvekili Baltacı'nın bugün Belediye Başkan adayı olmasını ve Kastamonu'nun vekil sayısını düşürmesini içine sindiremediğini, bu durumun milletin kendisine verdiği vekil oylarını çöpe atmak olduğunu beyan etti.

Partiye katılımlarından dolayı AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Akif Güzel de kendilerine teşekkür ederek, AK Partinin milletin partisi olduğunu ve her geçen gün büyüyen bir aile olduğunu, CHP'nin Kastamonu'daki temsilcilerinin amaçlarının partiyi kendileri tarafından yönlendirmek ve ideolojik olarak Kastamonu'da bir zihniyet dönüşümünü sağlamaya çalışmak olduğunu, bu durumun Kastamonu için çok tehlikeli sonuçları olacağını ve milletimizin bu gerçeği çok iyi görüp analiz etmeleri gerektiğini söyledi.