Kastamonuspor'dan, Amasyaspor'a Tepki

Kastamonuspor 1966 Kulüp Başkanı Mahir Altıkulaç, 'Başarımıza, kimse gölge düşüremez'

  • 1280
Kastamonuspor'dan, Amasyaspor'a Tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONUSPOR’DAN, YENİ AMASYASPOR’A TEPKİ

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA) - Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Kastamonuspor 1966'nın kulüp başkanı Mahir Altıkulaç, deplasmanda kazanılan Yeni Amasyaspor karşılaşmasıyla ilgili ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu belirterek, elde edilen başarıya kimsenin gölge düşüremeyeceğini söyledi. 
Geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda Yeni Amasyaspor’u 2-0 yenerek Bölgesel Amatör Lig 5. Grup'ta liderliğe yükselen Kastamonuspor 1966, karşılaşma sonrası Yeni Amasyaspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmak ile Kulüp Başkanı Mustafa Ödübek’in açıklamalarına tepki gösterdi.

Kastamonuspor 1966 Kulüp Başkanı Mahir Altıkulaç, kazanılan galibiyetin şaibeli gibi gösterilmesine anlam veremediklerini ifade ederek, “En küçük bir şaibeye bulaşmadan, futbolun nizami kurallarıyla bu noktada bulunduğumuzu herkes iyi bilmeli. Kaldı ki futbola yatırım yapan tek kulüp Yeni Amasyaspor da değildir. Kastamonuspor 1966 da şampiyonluk için yatırım yapmış ve bu yolda emin adımlarla ilerlemektedir” dedi.

Yeni Amasyaspor karşılaşması sonrası belirli ölçüde gerginlik yaşansa da bu konuda sağduyulu davranan Yeni Amasyaspor yöneticilerine ve Amasya Emniyet Müdürlüğü ekibine teşekkür eden Altıkulaç, “Maç içerisinde yaşanan gerginlikler, sahada kalmalıdır. Biz, sporun dostluk, kardeşlik felsefesi içinde yapılması gerektiğine inanıyoruz. Ayrıca karşılaşma sonrası Yeni Amasyaspor Teknik Direktörü ile yönetiminin yaptığı açıklamaları asla tasvip etmiyoruz” diye konuştu.

“EN UFAK BİR ŞAİBEYE BULAŞMADAN BURAYA GELDİK”

Lig boyunca en ufak bir şaibeye bulaşmadan buraya geldiklerini vurgulayan Altıkulaç, “Spor adamlarının maçta kazanmak kadar kaybetmenin de normal olabileceğinin bilincinde olmalarını ve açıklamalarında ise daha dikkatli davranmalarını tavsiye ediyoruz. Kastamonuspor 1966 Kulübü'nün 9. hafta sonunda en küçük bir şaibeye bulaşmadan, futbolun nizami kurallarıyla bu noktada olduğunun da iyi bilinmesini istiyoruz. Kaybedilen maçta kendi hatalarını görüp öz eleştiri yapmak yerine karşı takımın haklı galibiyetini hakemler üzerinden gölgelemeye çalışmak asla etik olamaz. Bu açıklamayı yapanların, kulübümüzün daha ligin ilk haftasında Çarşamba deplasmanında yaşanan saha olayları ve hakem olaylarını dahası bir hafta önce kendi sahamızda oynadığımız Fatsa Belediyespor maçında kart bile gerektirmeyen bir pozisyonda kırmızı kartla oyuncumuzun atılmasını göz ardı edip, kendi taraftarlarını yanıltmamalarını isterdik” şeklinde konuştu.

“FUTBOLA YATIRIM YAPAN TEK KULÜP YENİ AMASYASPOR DEĞİLDİR”

Yeni Amasyaspor ile oynadıkları karşılaşmanın görüntülerini kendilerince tarafsız bir gözle bir kez daha incelemeleri tavsiyesinde bulunan Altıkulaç, şöyle konuştu:
“Her kulüp ve şehir kendi gücü nispetince futbola yatırım yapmaktadır. Dolayısıyla takımına büyük paralar harcayan tek kulüp Yeni Amasyaspor değildir. Her kulüp statü gereği eşit haklara sahiptir. Fazla para harcayan her kulüp ayrıcalıklı haklara da sahip olamaz. Futbol sahada oynanıyor ve kazanılıyor. En azından biz bunu böyle biliyoruz. Maç kazanma ve şampiyonluk adına başka illegal faaliyetlere tevessül edenleri de asla tasvip etmiyoruz. Yeni Amasyaspor’a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyor ve lig sonunda hak edenin şampiyon olmasını yürekten diliyoruz.”

Kastamonuspor 1966 karşılaşması sonrası Yeni Amasyaspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmak ile Kulüp Başkanı Mustafa Ödübek, karşılaşmayı hakem hatalarıyla kaybettiklerini belirterek, şu açıklamada bulunmuşlardı:“Bundan sonra Kastamonuspor karşılaşmalarına atanan hakemleri ve yönetim şekillerini yakın takibe alacağız. Şampiyonluk hedefi için yaptığımız maddi manevi yatırımları masa başı oyunlarına kurban etmeyeceğimizi herkesin bilmesini isterim. Bir şehrin hayallerini bir hakemin yanlış kararlarıyla yıkmasına müsaade etmeyeceğimizden ve sezon sonunda bileğimizin hakkıyla şampiyonluk kupasını kaldıracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”