'Kayırmacılık iddiası yalandan ibarettir'

Kastamonu Belediyesi, erzak dağıtımındaki iddialara karşı açıklamada bulundu. 'Kayırmacılık iddiası yalandan ibarettir.' denildi.

  • 2107
'Kayırmacılık iddiası yalandan ibarettir'

Kastamonu Belediyesi, ramazan ayında dağıttığı erzak kolilerine ilişkin kayırmacılık yapıldığı iddiasına karşı cevap verdi.

Kastamonu Belediyesi bünyesinde Muhtarlık İşleri Müdürü Metin Ekici'nin başkanlığında oluşturulan komisyon, konuya ilişkin açıklama yaptı.

"Ayrım yapılmamıştır, aksine ayrım istekleri reddedilmiştir"

"Vatandaşlarımız arasında herhangi bir hususta ayrımcılık söz konusu değildir. Devlet bütünleştirici, kucaklayıcıdır." denilen açıklamada, "Komisyonumuz tarafından hassas bir şekilde piyasa araştırması yapılmış, proje başlangıcında 14 parçadan oluşan erzak kolisi içeriği 19 ürüne ulaştırılmıştır. Kutu bedeli ise 600 TL olarak belirlenmiştir. Ramazan ayının ilk gününden itibaren, müracaat sayısı az olan mahallelerden başlamak üzere dağıtım süreci gerçekleşmiştir. Süreç başında erzakların adrese teslim edilmesi yönünde karar alınmış ve harekete geçilmiş ise de, başvuru sayısının artmasıyla şahsi dağıtım süreci zorlaşmış ve vatandaşlara hizmette geç kalmamak adına ortak dağıtım noktaları belirlenmiştir. Süreç bütünüyle şeffaf şekilde gerçekleştirilmiştir. Buna rağmen eleştirilerde bulunan vatandaşımız süreç hakkında herhangi bir soru, araştırma yahut istek ve tavsiyede bulunmamıştır. Kayırmacılık iddiaları vicdanlarda muhasebe edilmelidir. Ayrım yapılmamıştır, aksine ayrımcılık istekleri keskin bir dille reddedilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

"Tüm mahallelerde koliler aynı şekilde ulaştırılmıştır"

İsmailbey Mahallesi, Honsalar Mahallesi ve Akmescit Mahallesi de dahil olmak üzere erzak başvurusu yapılan toplamda yirmi mahallede kolilerin ulaştırılma biçiminin aynı şekilde gerçekleştiği belirtilen açıklamada, "Başvurulardaki artış sonrası yöntem değiştirilerek farklı birçok mahallede ortak noktalar belirlenmiştir. Komisyonumuz yahut personelimiz tarafından vatandaşımıza şahsi olarak gelip almaları şeklinde bir iletide bulunulmamıştır. Erzak kolilerinin alınacağı yerler her mahallede vatandaşlarımızın en kolay ulaşabileceği yerler şeklinde belirlenmiştir. Başvuru süreci hassasiyetle takip edilmiş ve hususiyetle ihtiyaç sahibi aileler tespit edilmiştir. Lüks sitelerde ikamet etmekte olan kişilerce yapılan başvurular, aynı haneden birden fazla yapılmış başvurular, çocuk bilgileri ile yapılan başvurular reddedilmiş ve bütün vatandaşlarımızın hakkı gözetilmiştir. Ailesinden uzakta eğitim gören öğrenciler bizim gözbebeğimizdir. Onlara bu mübarek ramazan ayında aile sıcaklığını hissettirmek belediyemizin vicdani görevidir." denildi.

"İftar çadırı neden Kuzeykent Mahallesi'ne kuruldu?"

Kuzeykent, ağırlıklı olarak üniversite öğrencilerinin yurt ve evlerinin bulunduğu bir mahalle olduğu belirtilen açıklamada, "Öğrencilerimizin şahsi araç imkanlarının kısıtlı olması, hiç olmaması, iklim koşullarının olumsuzluğu ve sair sebepler ile öğrencilerimizin iftar çadırına daha kolay ulaşmalarını amaçlamamız ve alanın bu faaliyete uygunluğu sebebi ile lokasyon olarak Kuzeykent Mahallesi belirlenmiştir. Belediyemizin iftar çadırı hem vatandaşlarımıza, hem de pek çoğu eğitimi için ailesinden uzakta bulunan yavrularımıza her akşam ev sahipliği yapmaktadır. Bu huzurlu ortamın ve özenle planlanan hizmetin ilgili vatandaşlarımızca tekrar gözden geçirilip, varsa yapıcı eleştiriler ile daha güzel hale getirilmesine karşı her zaman belediyemizin kapısı da, şahsi iletişim kanallarımız da açıktır." denildi.

"Ramazan etkinliklerini siyasete alet etmeyeceğiz"

"Belediyemiz ve komisyonumuzca kul hakkı daima gözetilmektedir." denilen açıklamada, "Özellikle içinde bulunduğumuz ve manevi huzurunu yüreklerimizde hissettiğimiz şu günlerde, iddia sahiplerinden de aynı hassasiyeti bekliyor ve vicdan muhasebesine davet ediyoruz. Ramazan ayı boyunca komisyonumuz yoğun bir emek ile ramazan etkinliklerini koordine etmektedir. Bu emeğin doğruluk payı olmayan iddialar ile hiçe sayılması bu özel günlerin ruhuna yakışmamaktadır. Ramazan etkinliklerini siyasete alet etmeyeceğiz. Mahalli İdareler Seçimi tarihinin yaklaşması üzerine, muhtarlarımız arasında herhangi bir sorun doğmaması ve siyasetin projeye kesinlikle dahil edilmemesi amacıyla mevcut muhtarlarımız, muhtar adaylarımız sürece dahil edilmemiştir. Bu sebeple bütün mahallelerin koordinasyonları da bizzat belediye ekiplerimizce ek mesailer ile yapılmıştır. Taşıdığımız bu hassasiyeti bütün vatandaşlarımızdan bekliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Kastamonu Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Metin Ekici'nin başkanlığında oluşturulan komisyon; başvuru, reddedilen ve koli ulaştırılan sayıyı şu şekilde açıkladı:

"Ramazan erzak dağıtımından yararlanmak için 5 bin 148 başvuru yapıldı, 2 bin 372'si aynı ikamet, lüks site, yanlış bilgi ve çocuk başvurusu nedeniyle reddedildi, 2 bin 776 ihtiyaç sahibine kolileri ulaştırıldı."